Μάκης Παπαδόπουλος: Όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας έχουν ξεκινήσει τις 100 δόσεις, εκτός από την Καβάλα

Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4611/ 2019, που προβλέπει ευεργετικές ρυθμίσεις οφειλών για τους δημότες ζητάει ο επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας»

Την απροθυμία του Δημάρχου Καβάλας και της ΔΕΥΑΚ, να εφαρμόσει το νόμο 4611/ 2019, όπου προβλέπονται ευεργετικές διατάξεις για τους δημότες που έχουν οφειλές στους Δήμους, και τους δίνεται η δυνατότητα να τις εξοφλήσουν μέχρι και σε 100 δόσεις, στηλιτεύει με δήλωση του ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της ζωής μας» καλεί την διοίκηση του Δήμου να πράξει ότι έχουν κάνει και άλλες ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται δεν ευσταθλύν.

Στην ανακοίνωση παρατίθενται παραδείγματα εφαρμογής της συγκεκριμένης ρύθμισης από της ΔΕΥΑ Σερρών, Ξάνθης, Κέρκυρας, Δελφών, Καλαμάτας και Φαιστού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Να εφαρμόσει τώρα η ΔΕΥΑΚ τη ρύθμιση οφειλών δημοτών σε 100 δόσεις»

«Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά η απροθυμία του Δημάρχου και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ να εφαρμόσουν τον νόμο 4611/ 2019, που προβλέπει ευεργετικές για τους πολίτες ρυθμίσεις οφειλών (μέχρι και σε 100 δόσεις) προς τους Δήμους, τα νομικά τους πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό ρυθμίσεις οφειλών με βάση τον νόμο αυτό, εκτός από τη ΔΕΥΑ Καβάλας (!), η οποία αρνείται να τον εφαρμόσει με δικαιολογίες που δεν ευσταθούν.

Η άρνηση αυτή της διοίκησης του Δήμου στρέφεται ενάντια:

– στο δικαίωμα των δημοτών που έχουν ανάγκη να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις

– στις ανάγκες ρευστότητας της δημοτικής επιχείρησης, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει να εισπράττει από οφειλές που δεν εξυπηρετούνταν μέχρι τώρα και να αυξήσει τα έσοδά της.

Καλούμε τον Δήμαρχο και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να εφαρμόσουν τον νόμο άμεσα, προς όφελος των δημοτών και της δημοτικής επιχείρησης».