Μακάριος Λαζαρίδης: Στους λογαριασμούς των αγροτών το 70% της βασικής ενίσχυσης για το 2019

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη

Για την πίστωση από την, Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019, ενημέρωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης το Βουλευτή ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας  Μακάριο Λαζαρίδη.

Παράλληλα, τον διαβεβαίωσε πως έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προς την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου οι αγρότες που διαθέτουν λογαριασμούς σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα να «δουν» τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου. Η πίστωση, συνολικού ύψους 683.052.227,06 ευρώ (403.917,58 ευρώ περισσότερα από πέρυσι) αφορά 538.037 δικαιούχους (1.790 περισσότερους από το 2018).

Υπενθυμίζεται πως μία από τις πρώτες συναντήσεις που είχε ο κ. Λαζαρίδης αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ήταν αυτή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτοντάς της εκτενώς όλα τα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους αγρότες της Π.Ε. Καβάλας και παρέμεναν άλυτα.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συγκεκριμένη – θετική και για τους αγρότες της Π.Ε. Καβάλας – εξέλιξη:

«Ανέκαθεν υποστηρίζαμε πως κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας είναι για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και τώρα, με την πίστωση των λογαριασμών των αγροτών, σε τακτοποίηση της σχετικής εκκρεμότητας και σε υλοποίηση προηγούμενης δέσμευσης της Κυβέρνησης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Βορίδη για την ενημέρωση που μου παρείχε και για το διαρκές ενδιαφέρον του για τους αγρότες της Π.Ε. Καβάλας και τα προβλήματά τους».