Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ λέει «όχι» στην εξόρυξη χρυσού στη Θράκη

Κοινή Δήλωση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με βολές κατά των συναδέλφων τους της ΝΔ που αρνήθηκαν να συνταχθούν με την εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα

Την ανάληψη πρωτοβουλιών στο προσεχές διάστημα προκειμένου να έρθει στο προσκήνιο η καθολική εναντίωση της τοπικής κοινωνίας της Θράκης στην εξόρυξη χρυσού, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, σε άρθρο του οποίου προβλέπεται ακόμα και η επιδότηση της συγκεκριμένης διαδικασίας, προανήγγειλαν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ των ΠΕ της ΑΜΘ.

Στην κοινή δήλωση που υπογράφουν οι βουλευτές Αναστασία Γκαρά, Τάνια Ελευθεριάδου, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Δημήτρης Χαρίτου, στηλιτεύουν την στάση των συναδέλφων τους της ΝΔ στο θέμα και τονίζουν ότι όλοι οι ενεργοί πολίτες της περιοχής βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Ακολουθεί η κοινή δήλωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ των ΠΕ της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

«Τη γη μας, τα δάση, το νερό, την υγεία των παιδιών, το μέλλον μας, δεν τα διαπραγματευόμαστε»

«Με τη χθεσινοβραδινή θετική τους ψήφο στο άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει για πρώτη φορά την επιδότηση των εξορύξεων χρυσού από το ίδιο το ελληνικό κράτος, οι βουλευτές της ΝΔ στο σύνολό τους, αλλά ιδιαίτερα οι βουλευτές της ΝΔ στη Θράκη, στη πραγματικότητα αρνήθηκαν να συνταχθούν με την εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Αναλαμβάνουν με αυτή τους τη στάση τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες, αν το επόμενο διάστημα διαπιστωθεί επέκταση των διαδικασιών και των δραστηριοτήτων εξόρυξης χρυσού και στη Θράκη.

Οι κάτοικοι, οι φορείς, οι συλλογικότητες, οι ενεργοί πολίτες θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση απέναντι σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη προκύψει για τον τόπο μας. Τη γη μας, τα δάση, το νερό, την υγεία των παιδιών, το μέλλον μας, δεν τα διαπραγματευόμαστε.

Ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να έρθει στο προσκήνιο η καθολική εναντίωση της τοπικής κοινωνίας της Θράκης στις χθεσινές εξελίξεις, με παρεμβάσεις και στη Βουλή».