«Στα χαρακώματα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα 3 δρομολόγια προς Θάσο αλλά και την… πατρότητα της απόφασης

Μακάριος Λαζαρίδης και Δημήτρης Εμμανουηλίδης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με τους «μνηστήρες» της απόφασης να πολλαπλασιάζονται-Γιατί «βαρούσε μπουνιές σε τραπέζια» ο Γιάννης Πασχαλίδης

Θέμα σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης φαίνεται πώς έγιναν τα τρία δρομολόγια τα οποία οριστικοποιήθηκαν από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας-Πρίνου Θάσου.

Σε ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης χαρακτηρίζει ανίκανους τους 3 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πέτυχαν -όπως λέει- τόσα χρόνια ό,τι πέτυχε η ΝΔ μέσα σε λίγους μήνες για την αύξηση των δρομολογίων προς το νησί.

Η απάντηση του πρώην βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη ήταν εξίσου σκληρή, κάνοντας λόγο για ρεγάλο… δώρο που έδωσε η κυβέρνηση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης υποστήριξε πως έριχνε… μπουνιές στα τραπέζια πλοιοκτήτη για να αυξηθούν τα δρομολόγια.

«Η πολύ γρήγορη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδεικνύει την ανικανότητα των τριών τότε κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε για το ζήτημα: «Καταρχήν ενημερώθηκα από τo υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι η διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του ΥΕΝ, απέστειλε σήμα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καβάλας και από 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή σε πολύ λίγες ημέρες στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα έχει 3 δρομολόγια. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτή η πολύ γρήγορη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδεικνύει την ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης και θα σας το πω πολύ ωμά και την ανικανότητα των τριών τότε κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Εμμανουηλίδη, του κ. Παπαφιλίππου και του κ. Μορφίδη. Θα ήθελα να ήξερα λοιπόν, τι θα πουν σήμερα στους Καβαλιώτες οι προηγούμενοι βουλευτές;».

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: «Θα μας πει ο κ. Λαζαρίδης με τι ρεγάλο δόθηκε αυτή η υπόσχεση;»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση του κ. Λαζαρίδη δεν έμεινε αναπάντητη, με τον κ. Εμμανουηλίδη να σηκώνει το γάντι και να δηλώνει: «Πράγματι λοιπόν έχουμε μία πρώτη πρόγευση ότι θα ισχύσουν τα τρία δρομολόγια. Το θέμα είναι όχι τι αποφασίζεται, αλλά τι πραγματώνεται, γιατί το ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οι ακτοπλόοι έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν εκτός τα πλοία για ένα διάστημα, αυτό άραγε έχει εξασφαλιστεί; Δεύτερον, θα μας πει ο κ. Λαζαρίδης τι γίνεται, με τι ρεγάλο δόθηκε αυτή η υπόσχεση, γιατί περί υπόσχεσης πρόκειται. Γιατί σας λέω, άλλο πράγμα να αποφασίζουμε και άλλο να εκτελούμε».

Γιάννης Πασχαλίδης: «Είχα βρεθεί σε γραφείο πλοιοκτήτη και φτάσαμε στο σημείο να βαρέσω μπουνιές στο γραφείο του»

Στο μεταξύ έχει ανοίξει άλλη μία αντιπαράθεση, όπως φαίνεται, αυτή της… πατρότητας της παραπάνω απόφασης με τον Γιάννη Πασχαλίδη να δηλώνει: «Αν θυμάστε, είχα βρεθεί σε γραφείο πλοιοκτήτη και φτάσαμε στο σημείο να βαρέσω μπουνιές στο γραφείο του. Με τη συνεχή παρουσία μου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών κατάφερα και έφερα και τρίτο πλοίο και η γραμμή φυσικά από τότε λειτουργεί κανονικά, εκτός από τα χρόνια εδώ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και να μας προσφέρουν αυτήν τη ροή των πλοίων».