Κώστας Μορφίδης: Η αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αίτημα της ίδιας της κοινωνίας

Για ισχυρό πολιτικό μήνυμα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με βάση τις μέχρι τώρα εγγραφές νέων μελών-Οι προοπτικές ανανέωσης του κόμματος και οι «φόβοι» για πώληση του ΟΛΚ και των λιμανιών

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για την Ανοιχτή Συνέλευση την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 11:00 στην αίθουσα «Φίλιππος» του ξενοδοχείου Airotel Galaxy στην Καβάλα με αφορμή το άνοιγμα στην κοινωνία μέσω της εγγραφής νέων μελών, με τον εκπρόσωπο Τύπου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τέως βουλευτή Κώστα Μορφίδη να δηλώνει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα εγγραφές, καθώς την πρώτη κιόλας εβδομάδα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα διπλασιάστηκαν.

Αποκωδικοποιώντας το μήνυμα ο κ. Μορφίδης τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα παρουσιάζει μια μεγάλη δυναμική, απηχώντας στην κοινωνία και ιδιαίτερα στις ηλικίες 40-55 και μάλιστα μετά από μια πρόσφατη εκλογική ήττα.

«Ζούμε παράξενα πράγματα, τα οποία είχαμε αφήσει πίσω στο παρελθόν, όπως το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση το οποίο στην ουσία είναι μια συρραφή ρουσφετιών προς φίλους και κυρίως προς τους ολιγάρχες της χώρας, ενώ παράλληλα βλέπουμε να αναπτύσσονται δράσεις που στοχεύουν στον αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε αρχικά ο κ. Μορφίδης.

«Εμείς δε θα αφήσουμε να συνεχιστούν τέτοιες πρακτικές και παράλληλα προχωράμε σε μια αναδιοργάνωση του κόμματος και σε ένα άνοιγμα προς την κοινωνία, το οποίο η ίδια η κοινωνία ζήτησε από εμάς μετά τις ευρωεκλογές με τη δική της πίεση. Αυτό το αίτημα γίνεται πράξη και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει και μεγαλώνει», τόνισε ο τέως βουλευτής, προσθέτοντας ότι η αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει σε κάθε κοινότητα, σε κάθε χωριό και πόλη, ώστε ο ίδιος ο κόσμος να παίρνει τις αποφάσεις και να συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες αναδιοργάνωσης του κόμματος.

Στη Συνέλευση της Καβάλας θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου.

«Φόβοι» για πώληση του ΟΛΚ;

«Όλα τα σημαντικά ζητήματα της Καβάλας μπαίνουν σε αναμονή και αυτό δε βοηθάει στην αναπτυξιακή της προοπτική», δήλωσε ο κ. Μορφίδης όσον αφορά τα εν οίκω, προσθέτοντας ότι «Το σχέδιο για τα λιμάνια έχει σταματήσει. Αυτό που ακούγεται ότι προκρίνεται είναι η πώληση του ΟΛΚ. Αν συμβεί αυτό τα 5 λιμάνια της Καβάλας θα αλλάξουν χέρια και θα περάσουν σε ιδιώτες», ενώ σχολίασε ότι υπάρχει μια γενικότερη αμηχανία όσον αφορά τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της χώρας.