Δήμος Καβάλας: Η αντιπολίτευση ζητάει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το «Ασημακοπούλου»

Οι παρατάξεις του Μάκη Παπαδόπουλου, του Βαγγέλη Παππά και του Νίκου Ξανθόπουλου κατηγορούν τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη ότι αναπτύσσει προσωπική πολιτική για το ζήτημα

Από κοινού αίτημα για την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με θέμα το μεταναστευτικό, την κατάσταση στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και την αξιοποίηση του, υπέβαλαν τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σε γραπτή επιστολή τους, που απευθύνεται στον πρόεδρο του Σώματος Κώστα Πεφάνη, οι επικεφαλής των συνδυασμών «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» Βαγγέλης Παππάς και «Συνεργασία για την Καβάλα» Νίκος Ξανθόπουλος, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το «Ασημακοπούλου» αλλά και για την πιθανότητα να δημιουργηθεί δομή και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, κατηγορούν τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη ότι αναπτύσσει προσωπική πολιτική για το ζήτημα και ότι ξεφεύγει από τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάει την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η επιστολή των τριών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

«Η δομή του «Ασημακοπούλου» παίρνει πλέον τη μορφή μόνιμου κέντρου φιλοξενίας»

«Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, πυκνώνουν καθημερινά που εμπεδώνουν την άποψη πως η δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» παίρνει τη μορφή πλέον μόνιμου κέντρου φιλοξενίας. Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με αναφορές που εμπλέκουν το τελευταίο διάστημα το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα σε σχετικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, μας κάνει να ανησυχούμε για ό,τι δρομολογείται για την πόλη της Καβάλας και τον Δήμο.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Καβάλας, αναπτύσσοντας προσωπική στρατηγική σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, απομακρύνεται σιωπώντας από ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, τα οποία θα έπρεπε να καθορίζουν τη στάση του. Φαίνεται πως έχει ξεχάσει παλαιότερες δημόσιες αναφορές του σχετικές με την όλη διαχείριση της δομής φιλοξενίας, το Περιγιάλι και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε να συγκαλέσετε το σώμα σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» (η οποία δομή πρέπει να μεταφερθεί εκτός αστικού ιστού της Καβάλας, σε άλλον καταλληλότερο χώρο, εφαρμόζοντας έτσι άλλα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας) και την ουσιαστική συζήτηση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» και την αναβάθμιση της περιοχής του Περιγιαλίου».