ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Αφού δεν κατάφερε να καταργήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο, τώρα προσπαθεί να το ακρωτηριάσει

Σφοδρή αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας στην απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, ανάμεσα τους και το τμήμα Γεωλογίας που επρόκειτο να λειτουργήσει στην Καβάλα

Ως σταδιακό ξήλωμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που οδηγεί στη συρρίκνωση των προοπτικών της Ελληνικής περιφέρειας χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, ανάμεσα τους και αυτό της Γεωλογίας στην Καβάλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους πολίτες να σταθούν απέναντι σε κάθε λογική ξηλώματος και υποβάθμισης της Καβάλας και της περιφέρειας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Με την απόφασή τους αυτή συρρικνώνουν τις προοπτικές της Ελληνικής περιφέρειας»

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ξηλώνει σταδιακά την τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Αφού ανέστειλε τη λειτουργία των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατήργησε την Νομική σχολή της Πάτρας, κατήργησε την ελεύθερη πρόσβαση των υποψηφίων στα πανεπιστήμια, τώρα, αναστέλλει και τη λειτουργία 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα γεωλογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου που θα λειτουργούσε στην Καβάλα.

Αφού δεν κατάφεραν η κ. Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης να καταργήσουν το Διεθνές Πανεπιστήμιο, όπως κατ επανάληψη είχαν δηλώσει κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας(και στην περιοχή μας), προσπαθούν τώρα να το ακρωτηριάσουν στερώντας από την πόλη μας ένα πανεπιστημιακό τμήμα  .

Με την απόφασή τους αυτή συρρικνώνουν τις προοπτικές της Ελληνικής περιφέρειας καθώς τα τμήματα που καταργούνται, σχεδόν στο σύνολό τους, βρίσκονται σε πόλεις της περιφέρειας. Με την κατάργησή αυτών των τμημάτων μειώνεται ο αριθμός εισακτέων στο δημόσιο πανεπιστήμιο, αναγκάζοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε για την δημόσια εκπαίδευση και κατάφερε να ικανοποιήσει μέσω της δημιουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην  πόλη της Καβάλα, ένα αίτημα που είχε το σύνολο των πολιτών της, εδώ και χρόνια, και καλεί όλους τους πολίτες να σταθούν απέναντι σε κάθε λογική ξηλώματος ή περιορισμού του, καθώς και απέναντι σε επιλογές υποβάθμισης και απαξίωσης της Καβάλας και της περιφέρειας».