ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Να μην αποδεχτούμε ως μόνιμη κατάσταση την πεσμένη γέφυρα

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την πτώση της γέφυρας καταλογίζονται ευθύνες στην πρώην διοίκηση του Δήμου Καβάλας και την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Μνημείο εσκεμμένης αδράνειας χαρακτηρίζει την υπόθεση της πεσμένης γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το θλιβερό περιστατικό, καταλογίζονται ευθύνες στην διοίκηση του πρώην Δήμου Καβάλας και στην διοίκηση της Περιφέρεια ΑΜΘ και επισημαίνεται η διαπίστωση είναι πως, ένα χρόνο μετά, η κατάσταση είναι χειρότερη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Τα ερωτήματα όλων των Καβαλιωτών για τις συνθήκες της πτώσης παραμένουν αναπάντητα»

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την πτώση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Τα ερωτήματα όλων των Καβαλιωτών για τις συνθήκες της πτώσης παραμένουν αναπάντητα. Οι ευθύνες, αν υπάρχουν, δεν έχουν αποδοθεί. Η μελέτη για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην περιοχή δεν έχει τελειώσει, γιατί ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν την επόμενη ημέρα για την άμεση εύρεση λύσης, με ανάθεση της μελέτης στην Εγνατία ΑΕ και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, παρέμειναν ανενεργές σχεδόν ένα χρόνο. Η ευθύνη αφορά τόσο την Περιφέρεια ΑΜΘ, όσο και την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, που επέδειξαν μνημειώδη αδράνεια και αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων.

Οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην ανατολική είσοδο της πόλης παραμένουν τραγικές, και επιδεινώθηκαν δεδομένου και του ότι παραμένει κλειστός ο κόμβος της Εγνατίας σχεδόν έξι μήνες.

Με βάση όλα τα παραπάνω και κάνοντας τον απολογισμό με αφορμή την «επέτειο» της πτώσης της γέφυρας, η διαπίστωση είναι πως, ένα χρόνο μετά, η κατάσταση είναι χειρότερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να εργαστούν με συνέπεια και ταχύτητα για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Είναι σημαντικό να μην αποδεχτούμε ως μόνιμη κατάσταση την πεσμένη γέφυρα, ως το αρνητικό αξιοθέατο της Καβάλας».