Καβάλα: Τρεις πρώην βουλευτές μιλούν για τα «έργα και τις ημέρες μιας αριστερής κυβέρνησης»

Εκδήλωση-συζήτηση στην Καβάλα με αφορμή το νέο βιβλίο του Κώστα Δουζίνα «Από την έδρα στα έδρανα»

Οραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο 102,8 Καβάλας και οι Εκδόσεις Νήσος παρουσιάζουν στην πόλη το βιβλίο του Κώστα Δουζίνα «Από την έδρα στα έδρανα. Έργα και ημέρες μιας αριστερής κυβέρνησης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00, στο Στέκι Σπούτνικ (Αρχελάου 8, στο στενό απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος και πρώην Βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης και ο δικηγόρος και πρώην Βουλευτής Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Τι συμβαίνει όταν, μετά από σαράντα χρόνια στο Λονδίνο και το πανεπιστήμιο, επιστρέφει κανείς στην Ελλάδα και μπαίνει στην πολιτική; Πώς μια ζωή αφοσιωμένη στο δίκαιο φιλοσοφία και τη συγγραφή αντιμετωπίζει την απόσπασή της στη βουλή και τη διεθνή πολιτική, αλλά και την έκθεση στα παραμορφωτικά φώτα της δημοσιότητας; Εν μέρει βιωματικό, εν μέρει εθνογραφικό, εν μέρει φιλοσοφικό, το Από την έδρα στα έδρανα περιγράφει την εμπειρία ενός πανεπιστημιακού-πολιτικού που προσπάθησε να κτίσει την πολιτική του ταυτότητα χωρίς να χάσει την ακαδημαϊκή του ακεραιότητα. Τα κεφάλαια για τον ρόλο των δικαστών, την μόνιμη κρίση της Ευρώπης και το Brexit, την ακροδεξιά, τις Πρέσπες και την ιδεολογία, τέλος, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την «τελευταία ουτοπία» που όλοι αγαπούν αλλά λίγοι κατανοούν, χρησιμοποιούν τα εργαλεία της κριτικής θεωρίας για να ερμηνεύσουν τα μεγάλα προβλήματα της εποχής. Το βιβλίο προσπαθεί να συνδυάσει το προσωπικό, το θεωρητικό και το πολιτικό σε έναν αγώνα κατά των κλισέ που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο.