Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Τίτλος τιμής για μένα το «πολιτικός απατεώνας» από τον Γιώργο Γραμμένο

Σκληρή απάντηση του πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, με αφορμή την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος

Τίτλο τιμής θεωρεί τον χαρακτηρισμός του ως «πολιτικός απατεώνας» από τον Γιώργο Γραμμένο, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών ξέσπασε με αφορμή την έντονη κριτική που άσκησε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στις τοποθετήσεις του κ. Εμμανουηλίδη για το ζήτημα της διαχείρισης το προσφυγικού προβλήματος.

Ακολουθεί η απάντηση του Δημήτρη Εμμανουηλίδη στον Γιώργο Γραμμένο

«Στο σπίτι του κρεμασμένου κ. Γραμμένε, δε μιλάμε για σχοινί»

«Πολιτικός απατεώνας χαρακτηρίστηκα από τον Πρόεδρο, αλίμονο, του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και – δυστυχέστατα – από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο.

Ομολογουμένως αδυνατώ να ξεκαθαρίσω αν πρόκειται για άθλια μομφή στο πρόσωπό μου ή αντιθέτως για έπαινο. Καθώς στη διαδρομή μου έμαθα πως αξία δεν έχει τόσο τι λέγεται για κάποιον αλλά κυρίως από ποιον λέγεται. Και εν προκειμένω καταλήγω ότι θα πρέπει να είναι τίτλος τιμής να με καταγγέλλει με το γνωστό λόγο και ύφος του ο εν λόγω κύριος.

Τα περί ποινικής ευθύνης που απορρέουν απ’ τα λεγόμενά του τα προσπερνώ, γιατί κατανοώ τη δραματική εκ μέρους του ανεπάρκεια στη χρήση της ελληνικής. Κοινώς δεν έχει συναίσθηση των λεγομένων του ή δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει.

Έρχομαι ωστόσο στο προκείμενο. Αφορμή για τον αήθη χαρακτηρισμό παλαιότερη δήλωσή μου για το προσφυγικό.

Στο σπίτι του κρεμασμένου κ. Γραμμένε, δε μιλάμε για σχοινί.

Και για να το πω διαφορετικά: λαγός τη φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του ή μην ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη.

Που πάει να πει: Μέσα σε λίγους μήνες τα σχέδια της ΝΔ και των εξαπτέρυγών της βγήκαν όλα πλάνες. Αναφέρομαι στους Μακεδονομάχους της, με ρόλο σημαιοφόρου την αφεντιά του που την επαύριο της 7ης Ιουλίου ξεφόρεσαν την τιμημένη κατά τ’ άλλα στολή του Μακεδονομάχου και ενδύθηκαν με τον Ευρωπαϊκό μανδύα του θεματοφύλακα και τιμητή της Συμφωνίας των Πρεσπών που ως αντιπολίτευση την είχε καταγγείλει ως προδοτική με αποκλειστικό γνώμονα τον προσπορισμό ψηφοθηρικού οφέλους.

Αναφέρομαι στους ΝΔημοκρατικούς άϋπνους φρουρούς των συνόρων μας από τους εισβολείς πρόσφυγες που από τη 7η Ιουλίου θωράκισαν τα σύνορά μας, χερσαία και θαλάσσια, σε σημείο που να μην περνά ούτε κουνούπι. Αδιάψευστος μάρτυρας η δραματική δήλωση περί πλήρους αδυναμίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού από τον πλέον αρμόδιο, τον Υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω στον κ. Γραμμένο ότι επί των ημερών μας η διαχείριση του προσφυγικού, κατά το μέτρο του δυνατού, στηρίχτηκε στις αρχές του ανθρωπισμού.

Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ φανέρωσε όχι μόνο το ανθρώπινο πρόσωπό της αλλά κυρίως διέσωσε τη χαμένη τιμή της Ευρώπης. Της Ευρώπης του διαφωτισμού και του ανθρωπισμού και όχι του Βέμπερ, του Όρμπαν του Σαλβίνι στους οποίους με θρησκευτικό σεβασμό ομνύει ο κ. Γραμμένος.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον εν λόγω κύριο, ότι ως πολιτικός φίλος του νυν Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου έχει την ευκαιρία και την ευχέρεια να πείσει τον κ. Υπουργό, ώστε να «απαλλάξει» το στρατόπεδο Ασημακοπούλου από τους πρόσφυγες κάτι που δεν έγινε κατορθωτό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

Όσο για τις διαβεβαιώσεις μου που επικαλείται οι αριθμοί και τα πραγματικά γεγονότα τον διαψεύδουν τραγικά. Τελεί υπό κράτος ταραχής εν κρανιώ.

Του εύχομαι ειλικρινά να βρει την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα που απαιτούν οι περιστάσεις και να μην κατεβαίνει κι άλλα σκαλιά στου κακού τη σκάλα.

Ο εθνικισμός σχεδόν πάντα οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες. Θα όφειλε να το γνωρίζει ο κ. Γραμμένος και να προσπαθεί να αποκαταστήσει το απολεσθέν κύρος του, ήδη από την εποχή που η παρουσία και ο ρόλος του στο θέμα της βεβήλωσης του εβραϊκού μνημείου άφησε βαριά σκιά στην πόλη μας».