Παράταξη Τσανάκα σε Πεφάνη: Ανακάλεσε δημοσίως στην τάξη τον Μουριάδη ή… παραιτήσου!

Δηκτική επιστολή της μείζονος αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με απειλή για νέο κύκλο προσφυγών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ της δημοτικής παράταξης της Δήμητρας Τσανάκα και της Δημοτικής Αρχής με «αιχμή» τόσο θέματα που άπτονται των διαδικασιών που ακολουθεί η Διοίκηση Μουριάδη σε μια σειρά από θέματα όσο και δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας.

Η παράταξη «Ανάσα για τον δήμο» της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Καβάλας εμμένει στη θέση της ότι ο κ. Μουριάδης απαξιώνει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και, με επιστολή της προς τον Κώστα Πεφάνη, ζητούν από τον πρόεδρο του Σώματος να «ανακαλέσει δημοσίως στην τάξη» τον Δήμαρχο, άλλως να… παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του!
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της «Ανάσας».

«Κύριε Πρόεδρε,
Όπως πληροφορηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, κατατέθηκε προς το προεδρείο δυνάμει του άρθρου 95 του Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων, έγγραφη αίτηση τριών δημοτικών παρατάξεων που αριθμούν συνολικά δύναμη 15 δημοτικών συμβούλων και ως εκ τούτου άνω του 1/3 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων που προβλέπει ο Νόμος, δια της οποίας ζητήθηκε η έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου. Με έκπληξη παρακολουθήσαμε χθες τον κ. δήμαρχο, αμφισβητώντας ευθέως την απόλυτη και αποκλειστική αρμοδιότητα σας, να δηλώνει σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πως δεν πρόκειται να δεχθεί την αίτηση αυτή και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να  συγκληθεί το σώμα με αυτή την  αφορμή. Μάλιστα η δήλωση αυτή συνοδεύτηκε με υπαινιγμούς του για την σοβαρότητα των επικεφαλής των παρατάξεων αυτών και χαρακτηρισμούς του που παραπέμπουν σε δημοφιλή πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών.

Επιπλέον, εισάγεται σήμερα στο σώμα με αριθμό 23 της ημερήσιας διάταξης, θέμα ανάκλησης της υπ’ αρ. 465/2019 αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου, η συζήτηση του οποίου αποτελεί έμμεση παραδοχή της αλλοίωσης της αποφάσεως του σώματος, την οποία άλλωστε καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και για την οποία υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Καθώς και τα δύο θέματα με φυσικό ή ηθικό αυτουργό τον δήμαρχο, αποτελούν αναμφισβήτητη απόδειξη της πλήρους υποβάθμισης τόσο του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου όσο και του προέδρου του, σας καλούμε να ανακαλέσετε δημοσίως στην τάξη τον δήμαρχο Καβάλας αποδοκιμάζοντας τις πρακτικές αυτές που υποδηλώνουν την απαξιωτική στάση του πρώτου δημότη του δήμου μας προς το ανώτατο όργανο αυτού, ή να υποβάλλετε αμέσως την παραίτηση σας από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλλασόμαστε σε συνεννόηση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις για τις νόμιμες ενέργειες μας».

Για την δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ»
Η επικεφαλής
Δήμητρα Τσανάκα