Μακάριος Λαζαρίδης: Αυτά είναι τα εκλογικά μου έξοδα, με διαφάνεια και χωρίς αστερίσκους

Δεν πρέπει να μπαίνει σε «διαπραγμάτευση» η δημοσιοποίηση της οικονομικής κατάστασης των πολιτικών-Διαψεύδει ο βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ τα περί εγκατάστασης προσφύγων στη Νέα Ηρακλίτσα και στον Αμυγδαλεώνα

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και την κοινωνία, να γνωρίζει ο κάθε πολίτης με τι εισέρχεται στην πολιτική. Για μένα, η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις, ειδικά όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Ειδικά, όταν μιλάμε για πολιτικούς. Είχα δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο και θέλω σήμερα να επαναλάβω ότι μπαίνω στην πολιτική για να αλλάξω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ υπέρ των πολιτών» ανέφερε ο βουλευτής της ΠΕ Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2019, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα -εκ νέου- το πόθεν έσχες του, καθώς και τα εκλογικά του έξοδα.

Η επιλογή του να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του και τώρα, όπως υπογράμμισε, έγινε προκειμένου «όλες και όλοι να γνωρίζετε πολύ καλά ποιός είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Να ξέρετε από πρώτο χέρι με ποιον έχετε να κάνετε. Με διαφάνεια και δίχως αστερίσκους, οι πολίτες ξέρουν, πλέον, πώς μπήκα στην πολιτική. Και το πιο σημαντικό, μπορούν πλέον να με κρίνουν όταν θα φύγω, αλλά και να παρακολουθούν χρόνο με τον χρόνο την πορεία των οικονομικών μου».

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί». Έτσι, σημείωσε, «σκοπεύω να παραμείνω πιστός στη δέσμευσή μου και κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τη συνολική δημοσίευση που γίνεται κεντρικά από την Βουλή των πόθεν έσχες όλων των βουλευτών από όλες τις παρατάξεις, εγώ θα δίνω στη δημοσιότητα μόνος μου στην Καβάλα το πόθεν έσχες μου. Κάτι που κάνω και σήμερα, παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των εκλογικών μου εξόδων, όπως είχα, επίσης, δεσμευτεί. Για να μπορεί κάθε πολίτης όταν με συναντά στον δρόμο να ξέρει με ποιον έχει να κάνει, ποιος είναι απέναντί του».

Το πόθεν έσχες του κ. Λαζαρίδη και τα εκλογικά του έξοδα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του εδώ

 

«Δεν τίθεται και δεν τέθηκε θέμα εγκατάστασης προσφύγων στη Νέα Ηρακλίτσα και στον Αμυγδαλεώνα»

«Ζήτημα εγκατάστασης νέων προσφύγων στην Αλάνα της Νέας Ηρακλίτσας, αλλά και στο πρώην αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα δεν τίθεται και δεν τέθηκε ποτέ, τελεία», ανέφερε κατηγορηματικά Λαζαρίδης, ερωτηθείς σχετικά για το θέμα.

Μάλιστα, δήλωσε ότι το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου 2019 θα έχει συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό να εξεταστεί το θέμα της αξιοποίησης της Αλάνας της Νέας Ηρακλίτσας, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις και με την Egnatia Aviation για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

Ο βουλευτής Καβάλας, αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό, επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καλείται να λύσει το πρόβλημα «κληρονόμησε» από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας παράλληλα ότι εντός του επομένου τετραμήνου το θέμα θα έχει αντιμετωπιστεί.