Μακάριος Λαζαρίδης: Να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής των πλευρικών διοδίων στην Καβάλα

Για ένα άσκοπο έργο κάνει λόγο ο βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ, εφόσον θα ξεκινήσει η λειτουργία του αναλογικού συστήματος διοδίων-Στο «αντίθετο ρεύμα» τοπικοί παράγοντες και Γιάννης Πασχαλίδης ζητούν την επίσπευση του έργου

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ζήτησε ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης, σε ανταπάντηση του αιτήματος του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννη Πασχαλίδη ο ποίος ζητά την επίσπευσή τους.

Αντίστοιχη στάση κράτησαν και πολλοί τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη συνάντηση εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με θέμα την κατασκευή πλευρικών διοδίων στα Άσπρα Χώματα και στον κόμβο της Γαληψού, κατά την οποία τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ για την επιτάχυνση των εργασιών (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε πως ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα να δημιουργηθούν, αφού μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία του αναλογικού συστήματος και άρα είναι μάταιη η κατασκευή τους. Τόνισε, δε, πως για αυτόν τον λόγο είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο.

«Διαφωνώ με την πίεση που ασκούν οι τοπικοί παράγοντες για την επίσπευση κατασκευής των διοδίων»

Αρχικά, σχολιάζοντας το δελτίο Τύπου του κ. Πασχαλίδη για τα διόδια, είπε: «Είδα και εγώ την σύσκεψη των θεσμικών παραγόντων και είδα και το δελτίο Τύπου του συναδέλφου Γιάννη Πασχαλίδη, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να επισπευσθεί αυτή η διαδικασία κατασκευής των διοδίων. Θέλω να σας πω με πολύ μεγάλη παρρησία και με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ότι εγώ διαφωνώ με την πίεση που ασκούν οι τοπικοί παράγοντες για την επίσπευση κατασκευής των διοδίων και θα πιέσω για την κατάργησή τους. Ξεκινάμε την εφαρμογή του δίκαιου αναλογικού συστήματος που έχει εξαγγείλει ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής και είναι παραλογισμός να επιμένουμε για τα πλευρικά διόδια, αντί να πιέζουμε την Εγνατία Οδό για την Περιμετρική Οδό, για την επίσπευση της μελέτης επιδιόρθωσης της γέφυρας, για την κατασκευή των δύο κόμβων που το έχω ενταγμένο και στο αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασα για την Καβάλα και για τον άξονα Δράμα-Καβάλα. Άρα λοιπόν, αντί να πιέζουν την Εγνατία για αυτά τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν να την πιέζουν για να ολοκληρώσει γρηγορότερα τα διόδια».

«Γιατί θα πρέπει να πετάξουμε τώρα τόσα λεφτά για να κάνουμε αυτά τα διόδια;»

«Αφού θα πάμε σε ένα νέο σύστημα που εξήγγειλε ήδη ο κ. Καραμανλής, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πετάξουμε τώρα τόσα λεφτά για να κάνουμε αυτά τα διόδια. Πρέπει να καταλάβει και το ΤΑΙΠΕΔ ότι τα πράγματα δεν είναι απλά, πρέπει να βλέπουμε και να προσαρμοζόμαστε, όλοι προσαρμοζόμαστε σε αυτήν τη ζωή. Εμείς κοιτάμε να σταματήσουν οι εργασίες στην ΠΕ Καβάλας και δεν το κοιτάμε τοπικιστικά, αλλά αυτό λέει η λογική. Δεν μπορώ να πω αν θα το πετύχουμε, αλλά εγώ τουλάχιστον διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τη δημιουργία αυτών των διοδίων εκεί» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Σε λίγο θα μας πουν να κατασκευαστούν και τα μετωπικά διόδια και πάλι θα βιάζονται, αυτό θέλουν;»

Για το ότι άλλα λέει ο κ. Πασχαλίδης για τα διόδια και άλλα ο ίδιος, πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει τη δική του προσέγγιση και τη δική του άποψη. Ο κ. Πασχαλίδης έχει την άποψή του. Κακώς βιάζεται, δεν καταλαβαίνω γιατί βιάζεται να κατασκευαστούν τα πλευρικά διόδια. Σε λίγο θα μας πουν να κατασκευαστούν και τα μετωπικά διόδια και πάλι θα βιάζονται. Αυτό θέλουν; Εγώ δεν το θέλω αυτό. Δεν μπαίνω στη λογική μιας προηγούμενης κυβέρνησης, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πριν κυβερνήσει μάς έλεγε ότι ήταν υπέρ του κινήματος “Δεν Πληρώνω”. Εγώ λέω ότι από τη στιγμή που θα αλλάξει το σύστημα και το έχει εξαγγείλει ήδη ο υπουργός, θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούν σε αυτήν τη λογική».