ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Πισωγύρισμα για την Καβάλα, υποβάθμιση για το λιμάνι της

Ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την απώλεια μιας από τις δύο επιδοτούμενες γραμμές και την μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη

Πισωγύρισμα για την Καβάλα και υποβάθμιση για το λιμάνι της, θεωρεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σύμφωνα με την οποία μια από τις δύο επιδοτούμενες γραμμές που συνέδεαν μέχρι πρότινος την Καβάλα με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα δοθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι με την εξέλιξη αυτή το Υπουργείου Ναυτιλίας στερεί έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόρο από την πόλη και το νομό και θεωρεί ότι η νέα διοίκηση του ΟΛΚ είναι έκθετη και υπόλογη στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Η νέα διοίκηση του ΟΛΚ είναι έκθετη και υπόλογη στην κοινωνία της Καβάλας»

«Τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Καβάλας ήταν η κύρια πύλη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την Βόρεια Ελλάδα. Το γεγονός αυτό, εκτός από το ότι αναβάθμισε το λιμάνι μας, απέφερε και έσοδα και θέσεις εργασίας στην πόλη και στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, δηλαδή το Υπουργείο Ναυτιλίας, πήρε απόφαση η μία από τις δύο επιδοτούμενες γραμμές να σταματήσει να συνδέεται με την Καβάλα και να δοθεί στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό αποτελεί πισωγύρισμα για την Καβάλα και σίγουρα υποβαθμίζει το λιμάνι μας στον Ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας και των Βαλκανίων. Η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας στερεί έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόρο, ένα εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης από την πόλη και το νομό και, βέβαια, πόρους και θέσεις εργασίας από την τοπική οικονομία.

Η νέα διοίκηση του ΟΛΚ, που πριν λίγες ημέρες τοποθέτησε η Νέα Δημοκρατία, μετά τις εξελίξεις αυτές είναι κατάφωρα έκθετη και προφανώς υπόλογη στην κοινωνία της Καβάλας.

Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε σε τέτοιες αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που υποβαθμίζουν την Καβάλα και θέτουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή της προοπτική».