Μακάριος Λαζαρίδης: Η αλάνα της Ηρακλίτσας θα γίνει το Ελληνικό της Καβάλας

Στο πρώτο δίμηνο του 2020 ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της αλάνας-Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές-Οριστικό τέλος στα σενάρια περί εγκατάστασης μεταναστών και δια στόματος του βουλευτή Καβάλας

Μπορεί στην συνάντηση του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριου Λαζαρίδη με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) η συζήτηση να έγινε για τα πλευρικά διόδια που δεν ήταν της απολύτου αρμοδιότητάς του, όμως βγήκε και είδηση για την Καβάλα, ότι είναι θέμα χρόνου και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο δίμηνο του 2020 να ξεκινήσει ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την αλάνα της Νέας Ηρακλίτσας.

Ο βουλευτής Καβάλας μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6 μετέφερε λεπτομέρειες από τη συνάντηση και ξεκαθάρισε πως είναι ειλημμένη και οριστική η απόφαση η αλάνα να έχει μόνο τουριστική-επενδυτική αξιοποίηση, βάζοντας μια και καλή τέλος στα σενάρια περί εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή. Αποκάλυψε, τέλος, πως είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι γι’ αυτό το «φιλέτο» και ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για τουριστική αξιοποίηση.

«Η αλάνα της Ηρακλίτσας μπαίνει σε διαγωνισμό»

Αρχικά ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε: «Είχα το ραντεβού με τον Άρη Ξενόφο, τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και για το ζήτημα της αλάνας της Νέας Ηρακλίτσας. Μια συζήτηση και μια κουβέντα την οποία έχω επαναλάβει πολλές φορές και αυτό το οποίο εμένα με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι μου ανακοίνωσε πως ξεπεράστηκαν κάποια μικρά νομικά ζητήματα και το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι έτοιμο το πρώτο 2μηνο του 2020. Εγώ πάντα επειδή είμαι επιφυλακτικός, λέω ότι θα πάει ίσως μέχρι τον Μάρτιο η διαδικασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η αλάνα της Ηρακλίτσας μπαίνει σε διαγωνισμό ώστε να βρεθεί επενδυτής ο οποίος θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη περιοχή φιλέτο, μια περιοχή που θα αναβαθμίσει σημαντικά όχι μόνο τη Νέα Ηρακλίτσα, αλλά συνολικά το τουριστικό προϊόν της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας».

Το… Ελληνικό της Καβάλας!

«Θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη επένδυση μαζί με αυτήν των Λουτρών των Ελευθερών είναι τα “Ελληνικά” της Καβάλας, συγκρίνοντας τες, τηρουμένων των αναλογιών, με την επένδυση στο Ελληνικό στην Αθήνα που είναι σε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Εκείνο το οποίο έχει ενδιαφέρον για ‘μένα, γιατί και εγώ είχα την αίσθηση, από οχλήσεις που είχα κατά το παρελθόν, από ανθρώπους και funds που ενδιαφέρονται να κάνουν τουριστικές επενδύσεις, είναι ότι την ίδια εικόνα μετέφεραν στο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και οι στενοί του συνεργάτες, πως έχουν συνεχείς οχλήσεις από ενδιαφερόμενους για το πότε η αλάνα της Ηρακλίτσας θα βγει στον “αέρα”» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η αλάνα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα άλλο εκτός από ένας τουριστικός-επενδυτικός προορισμός»

Ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε για όσα ακούγονταν για τη μεταφορά μεταναστών στην αλάνα: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος (σ.σ.: για την επένδυση) γιατί δε θέλω να δημιουργώ στους πολίτες που με έχουν εμπιστευτεί προσδοκίες που μπορεί καμιά φορά να μην εξελιχθούν όπως θέλουμε. Ο πρώτος στόχος λοιπόν φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ κοντά, δηλαδή ότι θα βγει η αλάνα σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. Από εκεί και πέρα θα δούμε ποια επιχειρηματικά σχήματα θα ενδιαφερθούν για την περιοχή. Ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι η αλάνα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα άλλο εκτός από ένας τουριστικός-επενδυτικός προορισμός και καλά θα κάνουν όλοι αυτοί που διακινούν σενάρια για άλλα πράγματα στην αλάνα να σταματήσουν πλέον, διότι δεν έχει κανένα νόημα».