Νίκος Παναγιωτόπουλος από Θάσο: Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης

«Αυτοψία» του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές του νησιού ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου-Τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την προστασία της Θάσου από τυχόν νέα πλημμυρικά φαινόμενα

Σύσκεψη φορέων και κυβερνητικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στο νησί της Θάσου το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2019 με αφορμή τις καταστροφές τις οποίες προκάλεσε η κακοκαιρία, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, του δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τον υπουργό Άμυνας συνόδευσαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστας Μπαγινέτας και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Στο νησί βρέθηκε επίσης και ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, ενώ αναπτύχθηκαν 3 κλιμάκια με βαριά μηχανήματα και το αντίστοιχο προσωπικό προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφτηκε τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις ισχυρές και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις, τονίζοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων τις επόμενες ώρες ώστε το νησί να θωρακιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για να αντιμετωπίσει τυχόν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ επισήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων, κρατικών, αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών.

«Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισκέφθηκα μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, τις πληγείσες από τα πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές στη Χαλκιδική και στη Θάσο. Καλό είναι να υπάρχει συντονισμός όλων όσων κληθούν τις επόμενες ώρες να θωρακίσουν όσο μπορούν την περιοχή, δεδομένου ότι αύριο βράδυ έχουμε το ενδεχόμενο νέας θεομηνίας. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός που πρέπει να γίνει ξεκινώντας από τη Δημοτική Αρχή, πηγαίνοντας στην Περιφέρεια και φτάνοντας στην Κεντρική Διοίκηση για να εκπονηθεί ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης αυτών και άλλων περιοχών», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Μέτιος από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη του άμεσου καθαρισμού των ρεμάτων και των χειμάρρων του νησιού και πρόσθεσε ότι «τα μηχανήματα της Περιφέρειας παρεμβαίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα του οδικού δικτύου του νησιού και να βοηθηθούν οι μετακινήσεις».