Μακάριος Λαζαρίδης: Στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους, ενισχύουμε τον πρωτογενή τομέα

Ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ συμμετείχε στη σύσκεψη των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη

Τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη, τον Βουλευτή ΠΕ Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη, εκπρόσωπο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι (νέα ΚΑΠ, βοσκοτόπια, παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και ζώων), καθώς και η συρρίκνωση του ζωικού κεφαλαίου και η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων ζήτησαν την άμεση νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος, από τον κτηνοτρόφο στον έμπορο, με συγκεκριμένους όρους που θα καλύπτουν και τα δύο μέρη, και με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής του γάλακτος.

«Θέλουμε οι νέοι να επιστρέψουν στην ύπαιθρο»

Ο κ. Λαζαρίδης, μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε ότι «η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη δέσμευση για τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Χρέος μου», ανέφερε  κ. Λαζαρίδης, «είναι να σταθώ δίπλα στα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων και να συνδράμω με όποιον τρόπο μπορώ ώστε τα ζητήματα που τους απασχολούν να λυθούν όσο πιο άμεσα γίνεται. Θέλουμε οι νέοι να επιστρέψουν στην ύπαιθρο. Να αναζωογονήσουμε την ελληνική περιφέρεια. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους παραγωγούς και να τους δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κίνητρα για να αναπτυχθούν. Και φυσικά να πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης».