Δημοτική Θασιακή Κίνηση: Να ξεκινήσουν επιτέλους τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θάσο

Ενημέρωση της δημοτικής παράταξης της Θάσου από τον δήμαρχο του νησιού για τη συνολική εικόνα των καταστροφών και έκκληση για άμεσες ενέργειες

Την Τετάρτη 27-11-2019 ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Θεοδωρίδης και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης Δημοτική Θασιακή Κίνηση – Πάμε Μαζί Βασίλης Βασιλειάδης επισκέφτηκαν το δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη.

Τους έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο για τις άμεσες ενέργειες που γίνονται από το Στρατό και το Δήμο για να μπορέσει η Θάσος να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς μετά την καταστροφική πλημμύρα. Ακόμη τους πληροφόρησε ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο για την οικονομική ενίσχυση των δημοτών που πλημμύρισαν οι κατοικίες τους και ότι σε λίγες μέρες θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για τις επιχειρήσεις. Τέλος, ότι κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται στη Θάσο στα τέλη της εβδομάδας για την καταγραφή των καταστροφών που υπέστησαν ελαιοκτήματα.

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση- Πάμε μαζί ζήτησε από τη νέα διοίκηση του Δήμου την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων. Επιπλέον έκανε σαφές στη νέα διοίκηση ότι πρέπει να υλοποιήσει, το συντομότερο, τα αντιπλημμυρικά έργα που καθυστερούν τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016, τον καθαρισμό όλων των υδατορεμάτων του νησιού, την οριοθέτηση και διευθέτησή τους, καθώς και την κατασκευή μικροφραγμάτων για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υδραυλικής λειτουργίας των ρεμάτων και την αντιπλημμυρική προστασία των παρακείμενων περιοχών.

Τα μέλη της ΣΕ μαζί με άλλα μέλη της παράταξης επισκέφτηκαν την Ποταμιά, τον Ποτό και τα Λιμενάρια, όπου επιβεβαίωσαν τη μεγάλη  έκταση της καταστροφής.