Καταγγελία για «εξόφθαλμη» διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Ελευθερίας

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γραμμένος έκανε λόγο για ομάδα Ρομά οι οποίοι διακινούν ναρκωτικά στην κεντρική πλατεία της Καβάλας-Επιμένει για το «θάψιμο» του θέματος της εξαφάνισης της μικρής Μαριάννας-Η απάντηση του δημάρχου Καβάλας

Σε δημόσια καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας από ομάδα Ρομά και μάλιστα «εξόφθαλμα» προχώρησε ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ανάσα για τον Δήμο Γιώργος Γραμμένος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019.

Ο κ. Γραμμένος ανέφερε στον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη ότι έγινε δέκτης των εν λόγω καταγγελιών από πολλούς κατοίκους της Καβάλας, αλλά και από Ρομά οι οποίοι διαφωνούν -όπως είπε- με αυτές τις πράξεις και ζήτησε από τον κ. Μουριάδη να παρέμβει ώστε να επιληφθεί του θέματος η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Επιμένει για το «θάψιμο» του θέματος από τα τοπικά ΜΜΕ

Ο κ. Γραμμένος αναφέρθηκε εκ νέου και στο θέμα της εξαφάνισης της 14χρονης Μαριάννας τον Αύγουστο του 2019 στη Νέα Ηρακλίτσα Καβάλας, με τη μικρή να επιστρέφει τελικά αισίως στην οικογένειά της 23 μέρες μετά.




Ο δημοτικός σύμβουλος επιμένει ότι το θέμα δεν έχει διαλευκανθεί και υπάρχουν πολλές «σκοτεινές» γωνιές για την περίοδο κατά την οποία ήταν εξαφανισμένη η 14χρονη, ζητώντας από τον δήμαρχο να παρέμβει όπου μπορεί για να δοθεί φως στην υπόθεση, ενώ δήλωσε ότι το θέμα έχει «θαφτεί» και από τα τοπικά ΜΜΕ εδώ και μήνες.

Η απάντηση του δημάρχου Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης απάντησε στον κ. Γραμμένο ότι για κάθε έκνομη πράξη είναι διατεθειμένος να αποτανθεί είτε στην Αστυνομική Διεύθυνση είτε στον εισαγγελέα, θέτοντας εαυτόν διαθέσιμο για να συνδράμει την κάθε προσπάθεια για πάταξη τέτοιων παράνομων ενεργειών, όπως η ενδεχόμενη πώληση ναρκωτικών στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Όσον αφορά τη 14χρονη, ο κ. Μουριάδης σχολίασε ότι για το θέμα έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές και κάθε εμπλοκή ανθρώπων άνευ αρμοδιότητας μπορεί να προξενήσει προβλήματα στον ψυχισμό και στη ζωή της μικρής Μαριάννας, καθώς πρόκειται για ένα ανήλικο κορίτσι και τέτοια ζητήματα είναι πολύ ευαίσθητα και απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς.