Αναστασία Ιωσηφίδου: Έβαλαν στο μάτι τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Η τοποθέτηση της πρώην προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, με «ασπίδα» προστασίας στους εργαζόμενους της και αιχμές στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας

Προσπάθεια απαξίωσης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μέσω ενός καλά μεθοδευμένου σχεδίου που στόχο έχει τα ταμειακά διαθέσιμα της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, διαπιστώνει η πρώην πρόεδρος της Αναστασία Ιωσηφίδου. Η Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα, παίρνει θέση για όλα όσα συμβαίνουν στην επιχείρηση το τελευταίο διάστημα με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία, εκτός των άλλων, υπερασπίζεται τους εργαζόμενους μετά τις φήμες για υψηλότατες αμοιβές ορισμένων απ’ αυτούς που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, στις αιτιάσεις του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη περί προσπάθειας αύξησης των εσόδων της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ απαντά κατηγορώντας τον για ανταλλαγές περιουσιακών στοιχείων με τον ΤΑΠ, αλλά και για προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας μέσω υποτροφιών ύψους 200.000 ευρώ (που τελικά δεν πέρασαν) ωσάν να πρόκειται για ίδρυμα ή επιχειρηματικό θεσμό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικού συμβούλου της Καβάλας

«Ως πρώην πρόεδρος της επιχείρησης και δεδομένου του διοικητικού κενού της επιχείρησης, οφείλω να προστατέψω τους εργαζομένους»

«Δυστυχώς την στιγμή που η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δίνει την μεγάλη μάχη για την αξιοποίηση της περιουσίας της, αφού σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή της εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης για την ξενοδοχειακή επένδυση στην Άσπρη Άμμο, ενώ από την άλλη μία ακόμη διάκριση της επιχείρησης έρχεται να προστεθεί σε όσες προηγήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια καθώς χθες στο Μέγαρο Μουσικής η επιχείρηση βραβεύτηκε από τον διεθνή θεσμό Sustainability Awards για την δράση της Πανεπιστήμιο Παιδιών, την ίδια στιγμή είναι φανερό ότι κάποιοι υλοποιούν ένα καλά μεθοδευμένο σχέδιο, για την απαξίωση της επιχείρησης. Απώτερος στόχος βέβαια δεν είναι άλλος από τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέδωσα στην νέα διοίκηση ύψους 3,5 εκ. Ευρώ.

Επειδή όμως τίποτα δεν είναι δυνατόν να προσάψουν στην επί 5 έτη διοίκηση μας για την οικονομική αλλά και πολιτική διαχείριση της επιχείρησης, αποφάσισαν να στραφούν εναντίον της ίδιας της επιχείρησης και των εργαζομένων της .

Έτσι, αφού πρώτα η σημερινή διοίκηση του Δήμου φρόντισε να στραγγαλίσει οικονομικά την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και να την καταστήσει  σήμερα ακέφαλη , ώστε να ελαχιστοποιήσει τις φωνές αντίδρασης, σειρά πήραν οι γνωστοί «πρόθυμοι» και τα «παπαγαλάκια» που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν Golden Boys, ακριβοπληρωμένους εργαζόμενους και «πλυντήρια».

Ως πρώην πρόεδρος της επιχείρησης και δεδομένου του διοικητικού κενού της επιχείρησης, οφείλω να προστατέψω τους εργαζομένους τονίζοντας ότι η μισθοδοσία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ υπάγεται στο Ενιαίο Μισθολόγιο και δεν διαφοροποιείται από τους μισθούς που λαμβάνουν οι λοιποί εργαζόμενοι του δήμου, παρά μόνο στο σκέλος της ασφαλίσεως καθώς σύμφωνα με τον Νόμο, ασφαλιστικά καλύπτονται από το πρώην ΙΚΑ.

Τον ίδιο κανόνα ακολουθούν και οι αποδοχές των εξωτερικών συνεργατών, βάσει των τίτλων, της οικογενειακής κατάστασης και της εμπειρίας τους.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καθώς και οι εξωτερικοί συνεργάτες, που σήμερα λοιδορούνται είναι οι ίδιοι αυτοί που μαζί με την διοίκηση μας ανέδειξαν την επιχείρηση ως πρότυπο δημοτικής επιχείρησης στην Ελλάδα, εκείνοι που ανεξαρτήτως ωραρίου και αργίας δίνουν το παρών σε κάθε εκδήλωση του δήμου και κρατούν ανοικτά για τους επισκέπτες μας τα αξιοθέατα της πόλης και εκείνοι που σχεδίασαν τουλάχιστον τα μισά από τα έργα του ΒΑΑ ύψους 8,5 εκ. ευρώ μεταξύ των οποίων και έργα 2 εκ. Ευρώ στην Παναγία τα οποία δεν αποτελούν ευχολόγια και «όνειρα θερινής νυκτός» , αλλά είναι απτά και περιμένουν από την διοίκηση την υλοποίηση τους .

Όσο δε για τις αιτιάσεις της σημερινής διοίκησης ότι η Δημωφέλεια οφείλει να αυξήσει τα έσοδα της εκείνο που έχω να πω είναι ότι η προηγούμενη διοίκηση εκτός από ένα εύρωστο ταμείο, άφησε και μία περιουσία καταγεγραμμένη, νομικά ισχυρή και καθ’ όλα έτοιμη για αξιοποίηση, πολύ δε περισσότερο σήμερα που με τις δυνατότητες του άρθρου 183 Ν 4555/2018  η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μπορεί να αποτελέσει πραγματικά τον αναπτυξιακό μοχλό του Δήμου μας . Αντ’ αυτού όμως, όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια στόχευση από την σημερινή διοίκηση, αλλά του εναντίον περιουσιακά στοιχεία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ανταλλάσσονται με τον ΤΑΠ, ενώ η επιχείρηση καλείται μέσα από ένα πρόγραμμα το οποίο ευτυχώς για εκείνη τελικά δεν υποβλήθηκε, να δαπανήσει ποσό 200.000 Ευρώ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με υποτροφίες τις οποίες θα κατέβαλε, ωσάν να πρόκειται για ίδρυμα ή επιχειρηματικό θεσμό».