Ξανθόπουλος προς Αρχιτέκτονες: Αλλού οι φασιστικής χροιάς παραινέσεις, ασχοληθείτε με τα του οίκου σας!

Ο δημοτικός σύμβουλος απαντά στο «λιβελογράφημα» του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει θέση, προστατεύοντας τον θεσμό

Στον απόηχο της απόρριψης από το Δημοτικό Συμβούλιο της υποβολής της πρότασης του Δήμου Καβάλας για ένταξη στο πρόγραμμα «Pastiche-Panagea. Attractive and Sustainable through Territorial Innovation» ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας, συντασσόμενος με τις φωνές αντίδρασης, εξέδωσε ανακοίνωση [διαβάστε την εδώ].

Στην ανακοίνωση αυτή, μεταξύ άλλων, οι Αρχιτέκτονες καλούσαν «όλους τους αρμόδιους να φερθούν πολιτικά ώριμα και να ανταποκριθούν στο θεσμικό τους ρόλο. Να εργασθούν και να συνεργασθούν για το κοινό καλό της πόλης. Αλλιώς ας αποχωρήσουν».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Καβάλα» Νίκος Ξανθόπουλος χαρακτηρίζει ως «φασιστικής χροιάς» την παραίνεση αυτή των Αρχιτεκτόνων, κάνοντας λόγο για «λιβελογράφημα».




Ο κ. Ξανθόπουλος, επίσης μιλάει για ένα «υποτιθέμενο πρόγραμμα» και μια πρόταση «ο Θεός να την κάνει τέτοια», δημοσιοποιώντας μαζί με την επιστολή-απάντησή του προς τον Σύλλογο και την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προς τους δημοτικούς συμβούλους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ξανθόπουλου.

«Πληροφορηθήκαμε μέσω του τοπικού Τύπου την ύπαρξη επιστολής του Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Καβάλας» με την οποία οι ανώνυμοι συντάκτες της καταφέρονται συλλήβδην κατά του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία σχετικά με την πρόταση της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας για ένα υποτιθέμενο πρόγραμμα αναβάθμισης της χερσονήσου της Παναγίας.

Μας προκαλεί εντύπωση το ύφος, η ένταση, αλλά κυρίως η φασιστικής χροιάς παραίνεσή τους, 6 μήνες μετά την πραγματοποίηση των δημοτικών εκλογών προς τους δημοτικούς συμβούλους, να πάνε σπίτι τους.

Δεν θα κάνω καμιά προσπάθεια να σχολιάσω με οποιονδήποτε τρόπο το περιεχόμενο του λιβελογραφήματός του.

Θα τους καλέσω μόνο να ασχοληθούν με τα του οίκου τους και να αναλογιστούν τη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση του αποτυπώματος της πόλης, συμπεριλαμβανομένης και της χερσονήσου της Παναγίας.

Για την πληροφόρηση κάθε καλόπιστου πολίτου δημοσιοποιώ την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και καλώ τον οποιονδήποτε έχοντα μέσο νου να αναρωτηθεί πόση προσπάθεια θα χρειαζόταν για να πεισθεί και να στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση – ο Θεός να την κάνει.

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής εδώ

Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Πεφάνη Κωνσταντίνο, εάν έχει κατανοήσει τον θεσμικό του ρόλο, να πράξει παν ό,τι κρίνεται σκόπιμο, προασπίζοντας τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός και εάν επιλέξει δια της σιωπής του να επιδοκιμάζει τους αποδοκιμάζοντες».

Για τη Δημοτική Παράταξη
Συνεργασία για την Καβάλα
Ο επικεφαλής
Ξανθόπουλος Νικόλαος