ΚΙΝΑΛ Καβάλας για ΒΦΛ: Καταδικάζουμε κάθε παράνομη ενέργεια που θίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων

Για «καταχρηστικές πρακτικές του ομίλου Λαυρεντιάδη» στη λιπασματοβιομηχανία κάνει λόγο η ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο εργοστάσιο των λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η αλλαγή του χρόνου δεν έφερε, δυστυχώς, και αλλαγή στις καταχρηστικές πρακτικές του ομίλου Λαυρεντιάδη

«Η πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, υπό όποια μορφή και επωνυμία και αν λειτουργεί,  αποτελεί αναμφίβολα πολύτιμο γρανάζι της τοπικής οικονομίας της Καβάλας, αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως μπορεί να λειτουργεί αυθαίρετα και ετσιθελικά.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν είναι γράμμα κενό και ο σεβασμός τους δεν εξαρτάται από όρους και νομικά τεχνάσματα, ανάλογα με το αν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα  του εκάστοτε εργοδότη.

Η απαγόρευση εισόδου εργαζομένων στους χώρους της επιχείρησης, προκειμένου να εργαστούν, με τον τρόπο που έγινε, αποτελεί ακόμα ένα δείγμα  καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, εμπαιγμού και ασέβειας απέναντι στις δεκάδες οικογένειες των Καβαλιωτών που με κόπο κράτησαν όρθια την Βιομηχανία όλα αυτά τα χρόνια.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε παράνομη και καταχρηστική ενέργεια που θίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, τα οποία με τόσο κόπο κατέκτησαν και δηλώνουμε πως θα είμαστε στο πλευρό τους».

In this article