ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για ΒΦΛ: Δύο χρόνια μετά, θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο με σκηνοθέτη τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος ζητά από την τοπική κοινωνία και τους φορείς να σταθούν στο πλευρό των αντιμέτωπων με την ανεργία εργαζόμενων

Με αφορμή τις εξελίξεις στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί φορείς πρέπει να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων

«Τις τελευταίες ημέρες του 2019 οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο λιπασμάτων είδαν την πολύπαθη ιστορία τους να επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας συνεχίζουν να προσβάλουν τους ίδιους, να παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία του εργοστασίου.

Δύο χρόνια μετά τη νίκη των απεργών-εργαζόμενων και την επαναπρόσληψη τους, γινόμαστε θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο με σκηνοθέτη τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Επιβεβαιώνει, με τις τελευταίες του κινήσεις, ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας, ούτε για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στη βιομηχανία.

Οι τακτικές της απαγόρευσης εισόδου στο εργοστάσιο από την εταιρεία security είναι απαράδεκτες και παράνομες. Και ενώ η διαδικασία της εξυγίανσης που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει παγώσει, λόγω της αδιαφορίας της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Λαυρεντιάδης υπενθυμίζει ότι θέλει να δρα ως «κράτος εν κράτει». Η δημιουργία μίας νέας εταιρείας είναι η συνέχεια μίας ιδιότυπης σκυταλοδρομίας εξαπάτησης των εργαζομένων του εργοστασίου.

Καλούμε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει να τηρηθούν οι δικαστικές αποφάσεις και η συμφωνία μεταξύ της εργοδοσίας και των εργαζόμενων.

Η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί φορείς πρέπει να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων που βρίσκονται αντιμέτωποι, για μία ακόμα φορά, με την ανεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πλάι του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων».