Μακάριος Λαζαρίδης: Στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο στην πράξη-Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΕΛΓΑ

Το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφές στα αμπέλια του Παγγαίου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του καλοκαιριού-Οι διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ στον βουλευτή Καβάλας

Την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον πρωτογενή τομέα μετέφερε ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης στους αγρότες του Μυρτόφυτου, της Φωλιάς, των Ελευθερών και του Ελαιοχωρίου.

Ο κ. Λαζαρίδης στις συζητήσεις που είχε με τους αγρότες της συγκεκριμένης περιοχής, άκουσε με πολύ μεγάλη προσοχή τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν από τις καταστροφές του περασμένου καλοκαιριού και φυσικά τη μεγάλη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των περιουσιών τους από τον ΕΛΓΑ.

Ο βουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο -με τον οποίο συνδέεται με προσωπική φιλία- και ενημερώθηκε ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα.

Επίσης, ο κ. Λαζαρίδης ενημέρωσε τους αγρότες ότι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα εισηγηθεί σημαντικές αλλαγές στον ΕΛΓΑ. Ακόμη τους ενημέρωσε ότι ο ΕΛΓΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επεξεργάζεται σχέδιο ψηφιακής καταχώρησης των εκτιμήσεων, εξέλιξη που θα συντομεύσει κατά πολύ το χρονικό διάστημα.

Παράλληλα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητά τρόπους χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους προκειμένου ο ΕΛΓΑ να μπορεί να αποζημιώνει για τις καταστροφές και από αίτια που σήμερα δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του.

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης ενημέρωσε ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κ. Λυκουρέντζο, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ εμφανίστηκε θετικός αναφορικά με το μείζον θέμα της αντιχαλαζικής προστασίας από αέρος, η οποία θα εφαρμοστεί και στην Καβάλα.