Μάκης Παπαδόπουλος για πεσμένη γέφυρα: «Θεατής» των εξελίξεων ο Δήμος Καβάλας

Άμεση αμφιδρόμηση της οδού Νυρεμβέργης αλλά και χρήση του προαύλιου του παλιού νοσοκομείου για πάρκινγκ ζητά ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας

Έναν χρόνο μετά την κατάρρευσή της η γέφυρα του παλιού [κάτω] νοσοκομείου της Καβάλας συνεχίζει να αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των αιρετών στον Δήμο, αφού οι προτάσεις για τη λύση του προβλήματος που έχει ανακύψει διαφέρουν.

Πρόσφατα υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Εγνατία Οδός ΑΕ για τη μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας με τον Δήμο Καβάλας να παραμένει -όπως καταγγέλλει ο Μάκης Παπαδόπουλος- «θεατής» των εξελίξεων, αφού απουσιάζει από το συγκεκριμένο «σχήμα».




Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας ψέγει τη Διοίκηση Μουριάδη για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την υπόθεση «πεσμένη γέφυρα» και ζητά να εφαρμοστεί η λύση που ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν προτείνει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

«Καθυστερεί πολύ η διοίκηση του Δήμου για αμφιδρόμηση και πεσμένη γέφυρα»

«Οι πρόσφατες πληροφορίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στο Κάτω Νοσοκομείο δεν προσθέτουν κάτι καινούριο σε όσα ξέρουμε.

Θεωρούμε μειονέκτημα που ο Δήμος Καβάλας παραμένει, από την αρχή μέχρι και σήμερα, “θεατής” των εξελίξεων και βρίσκεται έξω από το σχήμα των φορέων που εμπλέκονται στην άμεση λύση του προβλήματος. Ο Δήμος δεν συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση για τις μελέτες αποκατάστασης, που υπογράφτηκε μόνο μεταξύ Περιφέρειας ΑΜ-Θ και Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση του Δήμου οφείλει από δω και πέρα να εμπλακεί πιο ενεργά στην παρακολούθηση της εκπόνησης των σχετικών μελετών, για να επιταχύνει διαδικασίες και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε εμποδίου παρουσιαστεί στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστο πότε θα εφαρμοστεί η αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας στο Κάτω Νοσοκομείο. Η λύση που επέλεξε η διοίκηση του Δήμου θα καθυστερήσει για πολύ ακόμη. Ελπίζουμε μόνο να μην περιμένουμε 3 χρόνια και για την αμφιδρόμηση…

Εδώ και μήνες, έχουμε καταθέσει μία άλλη λύση που μπορεί ακόμη να εξεταστεί και να εφαρμοστεί άμεσα, γρήγορα, με μικρές τεχνικές παρεμβάσεις και με ελάχιστο κόστος για τον Δήμο:

Αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας με διαπλάτυνση – βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, χωρίς να πειράξουμε το τοιχίο της αυλής του Κάτω Νοσοκομείου, που προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις στην επίλυση του προβλήματος.

Οι δύο λωρίδες θα είναι:

  • μία εξόδου από το κέντρο της πόλης για όλα τα οχήματα (ΙΧ, λεωφορεία, φορτηγά)
  • μία εισόδου προς το κέντρο της πόλης για τα επιβατικά και τα μικρού τύπου φορτηγά.

Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί το προαύλιο του Κάτω Νοσοκομείου με τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή αρνείται να συζητήσει την πρότασή μας και επιμένει σε μία λύση που θα καθυστερήσει πολύ, σε βάρος της καθημερινότητας των δημοτών μας, αλλά και των επαγγελματιών και των επισκεπτών».