Μάκης Παπαδόπουλος: Οι δημότες «φορτώνονται» τις παθογένειες της ΔΕΥΑΚ

Ανακοίνωση του επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» για την αύξηση της μισθολογικής δαπάνης στην Επιχείρηση

Την άποψη του ότι ο Δήμαρχος Καβάλας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ διατηρούν άθικτες τις σοβαρές παθογένειες της επιχείρησης και την επιβαρύνουν με νέες δαπάνες και σπατάλες, τις οποίες «φορτώνονται» οι δημότες, εκφράζει με ανακοίνωση του ο επικεφαλή του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας». Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου ότι εφαρμόζει άδικη τιμολογιακή πολιτική στην κατανάλωση του νερού, ενώ παρά το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΚ βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση αυξάνει τις λειτουργικές δαπάνες της με πρόσληψη εξωτερικού Γενικού Διευθυντή  και αύξηση 100% στο μισθό του προέδρου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«ΔΕΥΑΚ: οι παθογένειες και οι σπατάλες παραμένουν άθικτες»

«Μέχρι στιγμής, η διοίκηση του Δήμου έχει ακολουθήσει την εξής πολιτική για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Καβάλας.

  • αποδέχτηκε και εφαρμόζει την άδικη τιμολογιακή πολιτική της προηγούμενης διοίκησης που επιβαρύνει τις μεσαίες καταναλώσεις, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ειδικά του τουρισμού.
  • επέβαλε επιπλέον επιβάρυνση στους δημότες με την άδικη είσπραξη εγγύησης 30 ευρώ για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους.
  • ενώ η ΔΕΥΑΚ βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση (όπως η ίδια η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται), αποφάσισε να δημιουργήσει μία νέα δαπάνη 300.000 ευρώ περίπου τον χρόνο με την αύξηση του αριθμού των προϊσταμένων, την πρόσληψη εξωτερικού Γενικού Διευθυντή (ενώ υπάρχει ήδη Γεν. Διευθυντής από το προσωπικό της επιχείρησης) και την αύξηση κατά 100% της αμοιβής του Προέδρου της δημοτικής επιχείρησης (1.710 ευρώ μικτά τον μήνα).
  • δεν έλαβε κανένα μέτρο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους.
  • δεν ενημέρωσε ολοκληρωμένα το Δημοτικό Συμβούλιο για τη γενικότερη κατάσταση της επιχείρησης.
  • το κυριότερο, δεν παρουσίασε κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της επιχείρησης και για το σύνολο των τεχνικών παρεμβάσεων που απαιτούνται τα επόμενα χρόνια.

Παρά τα μεγάλα και εύκολα λόγια που ακούμε στα μέσα ενημέρωσης, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική:
ο Δήμαρχος Καβάλας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ διατηρούν άθικτες τις σοβαρές παθογένειες της επιχείρησης και την επιβαρύνουν με νέες δαπάνες και σπατάλες, τις οποίες «φορτώνονται» οι δημότες.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί:
– Ενάντια σε φορομπηχτικά μέτρα που επιβαρύνουν τους δημότες και σε αποφάσεις που αυξάνουν το κόστος λειτουργίας χωρίς κανένα αντίκρισμα
– Υπέρ άμεσων μέτρων για τον εκσυγχρονισμό των τεχνικών υποδομών και του εξοπλισμού, την εξυγίανση της επιχείρησης, την ενίσχυση της διαφάνειας, τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και τη μείωση της σπατάλης».