ΔΕΥΑ Καβάλας: Απάντηση (Μάκη Παπαδόπουλου) στην απάντηση (Απόστολου Χρόνη)

Νέα ανακοίνωση του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» για την κατάσταση στη δημοτική επιχείρηση με αναφορές για το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης

Απάντηση στην απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης σε ότι αφορά τη λειτουργία και το όραμα της επιχείρησης, ύστερα από σχετικό δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» έδωσε με ανακοίνωση του ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού τονίζει ότι με βάση τα όσο έχει ισχυριστεί ο κ. Χρόνης η διοίκηση αποδέχεται τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος για τα άδικα τιμολόγια, την εγγύηση, το μισθολογικό κόστος και τις 100 δόσεις και επισημαίνει ότι ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει και να κρίνει τις πράξεις και τις παραλείψεις της διοίκησης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Ας μας αφήσει η Δημοτική Αρχή να κάνουμε τη δουλειά μας»

«Οι τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ επιβεβαιώνουν τα εξής συμπεράσματα:

  • ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αποδέχονται πλήρως τα άδικα τιμολόγια που αποφασίστηκαν το 2018 σε βάρος των μεσαίων καταναλωτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.
  • ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επιμένουν η εγγύηση κατανάλωσης νερού να παραμείνει στα 100 ευρώ και να χρεώσουν και τους υφιστάμενους καταναλωτές. Αν ήθελαν πραγματικά, θα μπορούσαν να έχουν πάρει απόφαση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ να μειώσουν οριστικά το ποσό της εγγύησης (και όχι μόνο για 3-4 μήνες) και να σταματήσουν να μας θεωρούν όλους νέους καταναλωτές. Δεν το έχουν κάνει.
  • ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έχουν πάρει την απόφαση να επιβαρύνουν τη ΔΕΥΑΚ με νέα δαπάνη πάνω από 300.000 ευρώ, ενώ η επιχείρηση έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
  • ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αρνήθηκαν να διευκολύνουν τους δημότες που έχουν οφειλές και να εφαρμόσουν το μέτρο για τις 100 δόσεις.

Όταν εμείς παλεύαμε μόνοι μας την προηγούμενη περίοδο για θέματα διαφάνειας και προστασίας της δημόσιας υγείας, ο κ. Μουριάδης και η τότε παράταξή του «έβαζαν πλάτη» στις ευνοϊκές αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε ημετέρους και “σιωπούσαν ένοχα” στις καταγγελίες μας για την επικίνδυνη κατάσταση των βιολογικών σταθμών.

Άλλωστε, ο κ. Μουριάδης και η παράταξη που διοίκησε τον Δήμο μεταξύ 2011-2014 έχουν μεγάλη ευθύνη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα η ΔΕΥΑΚ ως προς τις τεχνικές υποδομές της και τη διαφάνεια στη λειτουργία της και στα οικονομικά της.

Ο ρόλος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχουν και να κρίνουν τις πράξεις και τις παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου, για να λειτουργεί σωστά η δημοκρατία μας και ο Δήμος μας.

Να μας αφήσει λοιπόν η Δημοτική Αρχή να κάνουμε τη δουλειά μας, να απαντά στα ερωτήματα που θέτουμε χωρίς ειρωνείες και να μην απορρίπτει με απαξιωτικό ύφος τις προτάσεις που καταθέτουμε».