Ζητούν σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος και δίκτυο ομβρίων υδάτων

Τα βασικά αιτήματα των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος του Σταυρού, έτσι όπως συζητήθηκαν στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων παρουσία του Αντιδημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου

Ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας, Θόδωρος Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, το Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρού, προκειμένου να παραστεί στην ετήσια λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

Η πλειοψηφία των κατοίκων του Σταυρού ζήτησε μετ’ επιτάσεως να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες σύνταξης τοπογραφικού διαγράμματος στο νέο οικισμό και να ακολουθήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου ομβρίων υδάτων, της επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού και της ασφαλτόστρωσης στις κεντρικές οδούς.

Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αξιοποίησης της αρχαίας Εγνατίας Οδού, στην κατασκευή νέας παιδικής χαράς, στη δημιουργία πεζοδρομίων, μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, καθώς και στον καθαρισμό τόσο του γηπέδου ποδοσφαίρου, όσο και της αλάνας που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του χωριού.

Ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας στα ερωτήματα των κατοίκων του Σταυρού τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή είναι σε θέση να γνωρίζει τα περισσότερα από τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και τόνισε πως στο άμεσο μέλλον θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών καθημερινότητας και ουσιαστικής επανεξέτασης όλων των αιτημάτων αποκατάστασης του οδικού δικτύου και εύρυθμης λειτουργίας των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο.