Επισημοποιήθηκε το «διαζύγιο» Μάκη – Κουνάκου

«Από κοινού ανεξαρτητοποίηση» αναφέρει το δελτίο τύπου του «Τόπου της ζωής μας» - Επίθεση στη διοίκηση του Δήμου που «κλείνει την πόρτα» των συνεργασιών

Αφού επανεκτίμησαν τη σχέση τους αποφάσισαν από κοινού να ακολουθήσουν διαφορετικές πολιτικές πορείες. Ο λόγος για την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο τόπος της ζωής μας» και τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κουνάκο, που επισημοποίησαν το πολιτικό τους «διαζύγιο» λίγους μήνες την συμπόρευση τους στις δημοτικές εκλογές. Αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα με δελτίο τύπου στο οποίο ο συνδυασμός επιτίθεται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και στο δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, που δεν αφήνει περιθώρια συνεργασιών αν και δεν είναι η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Η ανεξάρτητη δράση του «Τόπου της ζωής μας» συνεχίζεται…»

«Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου συγκλήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο της παράταξης «Ο Τόπος της ζωής μας», όπου συζητήθηκε μία ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας των θεμάτων του Δήμου Καβάλας από την έναρξη της θητείας της νέας διοίκησης του Δήμου μέχρι σήμερα.

Το Πολιτικό Συμβούλιο αξιολόγησε ότι:

– το πρώτο πεντάμηνο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Η νέα Δημοτική Αρχή συνεχίζει τις ίδιες λανθασμένες πολιτικές της προηγούμενης διοίκησης και δεν έχει εκπονήσει κανέναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των μικρών και των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου. Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών των δημοτών.

– η διοίκηση του Δήμου «έχει κλείσει την πόρτα» των συνεργασιών με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (παρόλο που είναι μειοψηφία). Ο ίδιος ο Δήμαρχος Καβάλας έχει επιλέξει «τον αδιέξοδο δρόμο» της σύγκρουσης, της αντιπαράθεσης, ακόμη και της υπονόμευσης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου ως κυρίαρχου οργάνου λήψης των αποφάσεων στον Δήμο Καβάλας.

Στο γενικότερο αυτό πλαίσιο, έγινε επανεκτίμηση της σχέσης της παράταξης «Ο Τόπος της ζωής μας» με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κουνάκο και συμφωνήθηκε από κοινού η ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική ομάδα του «Τόπου της ζωής μας».

Εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας στη βάση του ανεξάρτητου χαρακτήρα της παράταξής μας και των προγραμματικών μας θέσεων, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών και την προώθηση των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας».