Να ξεμπερδέψουμε με τους εργατοπατέρες

Τρία σωματεία εργαζομένων  και το σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ καλούν τον κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο την ώρα της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης

Τη μαζική παρουσία των εργαζομένων και των συνδικαλιστών ζητούν 3 σωματεία εργαζομένων της Καβάλας καθώς και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου έξω από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας την ώρα της Γενικής Συνέλευσης. Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας καθώς και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καβάλας και Θάσου αλλά και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» στηρίζουν το εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΕΥΚ η επικύρωση της αποπομπής του οποίου θα συζητηθεί στη ΓΣ.

Επίσης καλούν τον κόσμο να δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και να τελειώνουν με τους εργατοπατέρες που βάζουν πλάτες ώστε να περάσουν τα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης σε βάρος της εργατικής τάξης

Ακολουθεί το δελτίο τύπου των 3 συνδικαλιστικών σωματείων και του συνταξιουχικού σωματείου του ΙΚΑ

«Ο αγώνας είναι υποχρέωση και μονόδρομος»

«Την Κυριακή 2 του Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΥΚ Ν. Καβάλας. Οι γνωστοί εργατοπατέρες του ΕΥΚ ανάμεσα στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης (απολογισμό, προγραμματισμό, οικονομικά) φέρνουν για επικύρωση στο Σώμα των Αντιπροσώπων την απαράδεκτη, κατάπτυστη και παράνομη «απόφασή» τους για αποπομπή του εκλεγμένου με την «Ταξική Ενότητα» από το Δ/Σ, συνάδελφο Γιαγκίδη Γιάννη. Επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά το ρόλο τους, σα γνήσια τσιράκια της εργοδοσίας και των Κυβερνήσεων.

Μια περίοδο που η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε το νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, περιόρισε το δικαίωμα των εργαζομένων για κήρυξη απεργίας, κατήργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, μας «έδεσε στο ματωμένο άρμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ».

Στους 7 μήνες διακυβέρνησης έχει εντείνει την επίθεση για να ξεμπερδέψει με ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει στους εργαζόμενους. Με το δόγμα «νόμος και τάξη», έφερε το νόμο για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας. Θέλει να περιορίσει ως και το δικαίωμα των διαδηλώσεων!!! Με τον προϋπολογισμό που ψήφισε συνεχίζει τα δωράκια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και φορτώνει το 93% της φορολογίας στο λαό. Συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας. Μπλέκει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στα επικίνδυνα παιχνίδια και παζάρια για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και τη μεταφορά τους, με  τη συμφωνία για τις βάσεις που έφερε προς επικύρωση στη Βουλή.

Απεργιακός συναγερμός για την ταφόπλακα που βάζουν στην Κοινωνική Ασφάλιση!

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Πάει ένα βήμα παραπάνω το νόμο Κατρούγκαλου και τον θωρακίζει και νομικά για να θάψει τις όποιες διεκδικήσεις.

Ο στόχος που υπηρετείται  με το νέο ασφαλιστικό είναι η «ελάφρυνση» των καπιταλιστών και του κράτους από το «βάρος» της ασφάλισης των εργαζομένων. Ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις, προωθείται η διαμόρφωση ενός νέου κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης, που θα οδηγεί στο τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων, χωρίς καμία εγγύηση για τη σύνταξη και τις παροχές μας. Η επικουρική αποτελεί προπομπό και για το Εφάπαξ και για τις κύριες συντάξεις. Στόχος τους είναι η επέκταση της ιδιωτικοποίησης στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης. Να μετατρέψουν την ασφάλισή μας σε ατομική υπόθεση.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα είναι σε αντιστοιχία με το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Δεν αφορά μόνο  την σύνταξη, αφορά τις παροχές των Ταμείων και του κράτους στην ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία, την Πρόνοια, αφορά όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες.

Σ’ αυτήν τη συντονισμένη και καλά ενορχηστρωμένη επίθεση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα όχι μόνο δε συμβιβαστήκαμε, δε σκύψαμε το κεφάλι, αλλά οργανώσαμε τον αγώνα για να ορθώσει η εργατική τάξη τείχος αντίστασης. Προβάλαμε διεκδικήσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για καλύτερους όρους εργασίας, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για μια ζωή με δικαιώματα κόντρα στο βάρβαρο σύστημα, τις κυβερνήσεις και τους υποστηρικτές του,  που επιδεινώνει τη ζωή μας, εντατικοποιεί την εργασία, επιβαρύνει την υγεία, κι έχει βάλει τις βάσεις για εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Απέναντι στην αντιλαϊκή επέλαση οι εργατοπατέρες του ΕΥΚ «περί άλλων τυρβάζουν» !

Την ώρα που Πανελλαδικά έχουν παρθεί και πολλαπλασιάζονται οι αποφάσεις από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα για Απεργιακή απάντηση την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ επιλέγει να βάλει απέναντι τα Ταξικά Συνδικάτα, τους Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Αυτούς δηλαδή που δεν είναι δεμένοι πίσω από το άρμα των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Που δε θα γίνουν «σαν τα μούτρα τους», όσο και να το προσπαθούν η Συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ και τα παραρτήματά της.

Άχνα δεν βγάλανε για την κατάργηση της απεργίας και των διαδηλώσεων. Με συκοφαντίες και απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις προσπαθούν να βάλουν φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Φέρνουν μπράβους και διαλύουν συνέδρια όταν αποκαλύπτονται οι νοθείες τους. Από τη μία συμφώνησαν με τον ΣΕΒ για μηδενικές αυξήσεις στα κρυφά και στηρίζουν τα επαγγελματικά ταμεία που προωθεί η κυβέρνηση και από την άλλη προσπαθούν να εμποδίσουν τη συλλογική οργάνωση και δράση όλων των σωματείων, σέρνοντας συνδικαλιστές στα δικαστήρια και αποβάλλοντας τους από τα Δ/Σ όπου είναι πλειοψηφία, «ξεσπιτώνοντας» σωματεία, κλπ. Γι’ αυτό έχουν κάνει το κτήριο του ΕΥΚ «κάστρο απόρθητο» με κάμερες και κλειδωμένες πόρτες, το κρατάνε κλειστό για τους εργαζόμενους αλλά ανοιχτό για τους εργοδότες.

Οι εργαζόμενοι της Καβάλας τους έχουν πάρει χαμπάρι!

Καλούμε τους αντιπροσώπους όλων των σωματείων κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργάτη να γυρίσει την πλάτη στις τακτικές της πλειοψηφίας του ΕΥΚ Ν. Καβάλας που ακόμα και ετούτη την ώρα όχι μόνο βάζει πλάτες ώστε να περάσουν τα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης σε βάρος της εργατικής τάξης, αλλά διώκει κάθε φωνή αντίστασης στους χώρους δουλειάς.

Ο αγώνας είναι υποχρέωση και μονόδρομος. Τώρα είναι η ώρα για ενωτικό αγώνα, για να δώσουμε  την μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης! Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Να ξεμπερδέψουμε με τους εργατοπατέρες!!!

Όλοι και όλες στο Εργατικό Κέντρο Κυριακή 2 Φλεβάρη 10:30 πμ».