Με πολύ κόσμο και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας η κοπή βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Καβάλας [φωτογραφίες]

Ενωτικό κλίμα και «συμπαγής» πορεία όλων των νεοδημοκρατών το μήνυμα της εκδήλωσης-Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα το μήνυμα του Νίκου Παναγιωτόπουλου-Τις επόμενες μέρες ο Μάκης Βορίδης στην Καβάλα

Παρουσία πλήθους μελών της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, των βουλευτών Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη και Γιάννη Πασχαλίδη, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, των δημάρχων Παγγαίου και Θάσου Φίλιππου Αναστασιάδη και Λευτέρη Κυριακίδη αντίστοιχα, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, πρώην βουλευτών και δημάρχων, πολιτευτών, εκπροσώπων της αγοράς και οικονομικών και κοινωνικών φορέων και πολλών μελών των Τοπικών Οργανώσεων και της νεολαίας του κόμματος πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2020 η κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Καβάλας στο ξενοδοχείο Lucy, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω του οποίου ευχαρίστησε όλα τα μέλη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξή τους και παράλληλα κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα τους για το καλό της χώρας.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, Χαράλαμπος Δράκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «δεν επαναπαυόμαστε στη δημοσκοπική υπεροχή μας, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά ακόμη προβλήματα, κληροδότημα της προηγούμενης κυβέρνησης».

Εκ μέρους των γυναικών της οργάνωσης η Σοφία Αθανασιάδου απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η μεγάλη παράταξή μας, συνεχίζοντας τον ιστορικό της ρόλο από τον ιδρυτή της, Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον σημερινό πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οφείλει -και το κάνει- να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής, για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Σέβομαι την αγάπη κάποιων για τις ομάδες, αλλά δεν θα διαλυθεί η χώρα γι’ αυτήν την αγάπη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκφώνησε τον κεντρικό λόγο της εκδήλωσης, αναφερόμενος αρχικά στην ακύρωση της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, πληροφορώντας ότι ο υπουργός θα έρθει σύντομα στην Καβάλα για να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με αγρότες της περιοχής.

Παρεμπιπτόντως, σχολίασε και τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα, τα οποία έχουν και πολιτικές προεκτάσεις, λέγοντας ότι «σέβομαι την αγάπη -ακόμα και την αρρωστημένη- για τις ομάδες, όμως δεν θα διαλυθεί η χώρα εξαιτίας αυτής της αγάπης», προσθέτοντας ότι μπορεί η κυβέρνηση να μη βρήκε την καλύτερη δυνατή λύση, ωστόσο «προσπάθησε να αποφορτίσει την κατάσταση, ενώ η αγωνία όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι ένα καλύτερο και εξυγιασμένο ποδόσφαιρο».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ενεργήσουν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα»

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα παρακολουθεί στενά κάθε κίνηση της Τουρκίας και συστήνω σε όλους νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σοβαρότητα στις τοποθετήσεις. Όποιος θέλει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πατρίδα, να μη δημιουργεί κλίμα πανικού και ανησυχίας στον κόσμο».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και αυτό είναι δεδομένο. Λεπτομέρειες για τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς δεν μπορώ να αποκαλύψω, όμως σε κάθε περίπτωση θα ενεργήσουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας