Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση θα προστατεύσει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη»

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Κ. Λασκαράτο και Μ. Μιχελιδάκη

«Η Κυβέρνηση θα προστατεύσει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ακόμα και μετά την 1η Μαΐου, όταν και θα σταματήσει να υφίσταται ο «νόμος Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως επιτάσσει το ψηφισμένο σχετικό ευρωπαϊκό πλαίσιο, οι αδύναμοι θα είναι προστατευμένοι». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην «ΕΡΤ» και τους δημοσιογράφους Κ. Λασκαράτο και Μ. Μιχελιδάκη.

Όπως σημείωσε, «έχουμε ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί και πολύ έγκαιρα καλούμε όσους έχουν ανάγκη, να ενταχθούν στην ρύθμιση και να κάνουν χρήση της υφιστάμενης πλατφόρμας. Από εκεί και πέρα, προς όφελος όλων, θα πρέπει να βρούμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και θα τους βρούμε».

Ο κ. Λαζαρίδης επικαλέστηκε τα τελευταία στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 1 στους 4 δανειολήπτες είναι στρατηγικός κακοπληρωτής, όπως επίσης και 1 στους 2 που εντάχθηκε στον νόμο Κατσέλη. «Ένας στρατηγικός κακοπληρωτής ο οποίος κρύβεται πίσω από την ισχύουσα νομοθεσία, εκ των πραγμάτων δημιουργεί προβλήματα και σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη», ανέφερε.

Παράλληλα, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε: «Από ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, το ΚΙΝΑΛ, μιμούμενο άλλους, επέλεξε να κόψει μια μόνο αποστροφή στο βίντεο που δημοσιοποίησε. Αν δείτε όλο το βίντεο και όλη την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, είναι πάρα πολύ καθαρή. Αυτό που λέει στην αρχή της ομιλίας του είναι ότι οι αδύναμοι πρέπει να προστατευτούν και θα προστατευτούν. Το να μας κουνάνε κάποιοι το δάχτυλο που επί των ημερών τους και πλειστηριασμοί έγιναν και κατασχέσεις έγιναν, δέρνοντας μάλιστα πρώην συντρόφους τους, πάει πολύ».