Ζήτησε στήριξη για Τενάγη Φιλίππων και Κτηνοτροφικό Πάρκο

Συνάντηση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα

Η ολοκληρωμένη παρέμβαση στα Τενάγη Φιλίππων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών και η δημιουργία ενός κτηνοτροφικού πάρκου στη δυτική πλευρά του Δήμου, ήταν δυο από τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, το απόγευμα της Δευτέρας (10/2), στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Τόσο ο κ. Μουριάδης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικού Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρος Παπαδόπουλος, που παρέστη στην ίδια συνάντηση, έκαναν μια γενική περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον μεγαλύτερο τυρφώνα της Ευρώπης και ζήτησαν τη συνδρομή του Υπουργού, για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων καθαρισμού των καναλιών και την αποκατάσταση των βασικών υποδομών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις φθαρμένες γέφυρες και στη βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η εικόνα που εμφανίζουν τα Τενάγη Φιλίππων, απασχόλησε έντονα τις υπηρεσίες του υπουργείου του την παρελθούσα περίοδο και δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή την πιθανότητα χρηματοδότησης των παρεμβάσεων που θα υποδείξει η σχετική μελέτη του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ενώ συμφώνησε με την προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας κτηνοτροφικού πάρκου στα διοικητικά όρια του Δήμου Καβάλας, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα εξετάσει με προσοχή το εν λόγω αίτημα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, στην οποία πήραν μέρος και οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο κ. Μουριάδης πρόσφερε στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ένα αναμνηστικό δώρο, με το λογότυπο του Δήμου Καβάλας.