Μακάριος Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση αναβαπτίζει το αρραγές μέτωπο της εθνικής μας ενότητας

Η δήλωση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ)

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση της Ελλάδας, με τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, εμπεδώνει, αναβαπτίζει και επικαιροποιεί το αρραγές μέτωπο της σύμπνοιας και της εθνικής μας ενότητας». Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια.

Στην παρούσα φάση, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος μαζί με το Βουλευτή Α’ Αθήνας Άγγελο Συρίγο εκπροσώπησαν το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αυτό το μέτωπο «αποτελεί το νούμερο ένα παράγοντα εθνικής ισχύος και είναι επιβεβλημένο να το εκπέμπουμε προς πάσα κατεύθυνση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η θέση της Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι ενισχυμένη, χάρη στον ενεργό ρόλο του Υπουργείου των Εξωτερικών στην ευαισθητοποίηση των φίλων και συμμάχων αναφορικά με τις ελληνικές θέσεις».

Πέρα από αυτό, πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «θεωρώ δεδομένο ότι σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε εμείς έτοιμοι για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου. Και είμαι βέβαιος ότι με τη συγκεκριμένη στρατηγική που ακολουθεί η χώρα και την προσήλωση που δείχνουμε στην πολυεπίπεδη και δραστήρια εξωτερική πολιτική, αυτό καθίσταται εφικτό».