Στην τελετή ταφής των οστών του ήρωα Αντιστρατήγου Γεώργιου Κατσάνη ο Μ. Λαζαρίδης [φωτογραφίες]

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή των οστών πραγματοποιήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, από εκεί όπου ο Αντιστράτηγος ξεκίνησε για να θυσιαστεί στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

«Τα ιερά οστά ενός γνήσιου Έλληνα, ενός φλογερού πατριώτη, του Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη, αναπαύονται από σήμερα (σ.σ. χθες) στο Σιδηρόκαστρο. Η θυσία του στην μαρτυρική Κύπρο θα μας εμπνέει πάντοτε. Αθάνατος!». Με τα λόγια αυτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης αποχαιρέτησε τον ήρωα καταδρομέα Γεώργιο Κατσάνη.

Ο κ. Λαζαρίδης παρευρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή των οστών του Αντιστράτηγου Κατσάνη, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, από εκεί που ξεκίνησε για να θυσιαστεί στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974.

Ο Βουλευτής Καβάλας, ο οποίος συνδέεται με φιλική σχέση με την οικογένεια του ήρωα, ιδιαίτερα με την κόρη του Λίνα, συνόδευσε τον Αντιστράτηγο Κατσάνη στην επιστροφή του στην πατρίδα, μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκ. Στεφανή, τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Καράογλου, την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Φωτεινή Αραμπατζή και τους Βουλευτές Π.Ε. Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Τ. Χατζηβασιλείου και Θ. Λεονταρίδη.

In this article