Δήμητρα Τσανάκα: Δεν μπορώ να στηρίξω κάποιους που με αποκαλούσαν πο@@@@ριό [βίντεο]

Ακόμη μια «μάχη» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το θέμα των 135 της ΒΦΛ-Η οργή της τέως δημάρχου, τα περί «εξόφλησης γραμματίων» του Γιώργου Γραμμένου και η αναλόγου ύφους απάντηση του Θόδωρου Μουριάδη

Ένα ψήφισμα το οποίο το οποίο κατατέθηκε προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας -και ένα δεύτερο για το ίδιο θέμα το οποίο έφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας– για τους 135 εργαζομένους στη ΒΦΛ αποτέλεσε την αφορμή για κόντρες και χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν των μελών του Σώματος κατά τη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2020.

Αρχικώς η τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Ανάσα για τον Δήμο, Δήμητρα Τσανάκα, έκανε λόγο για bullying το οποίο υπέστη στο παρελθόν από κάποιους εκ των εργαζομένων στη ΒΦΛ, παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να στηρίξει το ψήφισμα.

«Στην ηλικία που είμαι δεν έχει βρεθεί άνθρωπος να με χαρακτηρίσει πο@@@@ριό, για να μου πει ο κ. Βογιατζίδης ότι δεν μπορεί να ελέγξει τους εργαζομένους, όταν έκανα παράπονο. Τη μάνα σας θα τη λέγατε έτσι; Αποκάλεσαν εμένα έτσι, που πρώτη έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον εισαγγελέα, που ήθελαν να με πάνε αυτόφωρο για το σπιτάκι στη ΒΦΛ. Ήμουν θυμωμένη. Δεν ήθελα να ψηφίσω. Η ομάδα ψήφισε να δηλώσουμε παρών. Συντάσσομαι, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Και δεν έχουμε μόνο δικαιώματα κ. Βογιατζίδη, αλλά  και υποχρεώσεις. Έπρεπε ως δήμαρχος να αποφασίζω κατά συνείδηση. Αυτό κάνω και σήμερα, αλλά πλέον δεν είμαι δήμαρχος και είμαι πιο ελεύθερη από εσάς κ. Μουριάδη», ανέφερε η κ. Τσανάκα, απαντώντας και στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος της ζήτησε να είναι πιο ανεκτική σε κάποιους χαρακτηρισμούς.

Απαντώντας στην κ. Τσανάκα ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΒΦΛ και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Νίκος Βογιατζίδης, διέψευσε τους χαρακτηρισμούς τους οποίους επικαλέστηκε η κ. Τσανάκα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «σ΄αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο έπεσαν οι μάσκες και ξέρουμε ποιοι βοήθησαν να ευδοκιμήσουν οι πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη».
Τη σκυτάλη στην κόντρα έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανάσα για τον Δήμο και τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, κάνοντας λόγο για «γραμμάτια τα οποία ξοφλάει ο κ. Μουριάδης», με τον δήμαρχο να απαντάει οργισμένος: «Κύριε Γραμμένο, αδικείτε τον εαυτό σας. Δεν ξοφλάω κανένα γραμμάτιο. Εμένα δε με ενδιαφέρει αν θα ξαναείμαι δήμαρχος, αλλά δεν θέλω μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι θα δανείζονται από εδώ και από εκεί ή εταιρίες που θα αγοράζουν εφημερίδες και θα έχουν την ίδια έδρα».

Τελικώς το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο όλη τη συζήτηση για τη ΒΦΛ από το 48:40 μέχρι και το 2:12:07 και την επίμαχη τοποθέτηση της Δήμητρας Τσανάκα από το 53:38