Τα προβλήματα της Καβάλας υπ’ όψιν του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

Μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία παρουσίασε ο Κώστας Αντωνιάδης στον Θόδωρο Καράογλου, στη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θόδωρο Καράογλου υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης στο γραφείο του, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσε τον κ. Καράογλου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και συγκεκριμένα του έθεσε τα εξής θέματα: Παρά την κήρυξη της Θάσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι διαδικασίες και η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκτέλεση σημαντικών έργων, τα οποία είναι απαραίτητα να ολοκληρωθούν ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν που έρχεται. Το ζωικό κεφάλαιο της Περιφέρειας ΑΜΘ και ειδικότερα της ΠΕ Καβάλας έχει μειωθεί σημαντικά λόγω διάφορων ασθενειών, όπως καταρροϊκός πυρετός, οζώδης δερματίτιδα και αφρικανική πανώλη, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να αναγκάζονται να προβαίνουν στη σφαγή των ζώων τους και για να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται λόγω της απώλειας του ζωικού τους κεφαλαίου, το κράτος ζητά από αυτούς να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Να ενταχθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στον προσκυνηματικό τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των μελετών της πεσμένης γέφυρας, καθώς και για την Περιμετρική Οδό, από την Εγνατία Οδό Α.Ε. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, επίσης, έθεσε το θέμα της αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου στους Δήμου Νέστου και Παγγαίου.

Ο κ. Καράογλου αφού σημείωσε με προσοχή όσα του επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει στα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των ως άνω θεμάτων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΠΑΜΘ, Κωστής Σιμιτσής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρχέλαος Γρανάς και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, Μπάμπης Δράκος και ο Γραμματέας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΑΜΘ, Ιορδάνης Αγγελιάδης.