Μάκης Παπαδόπουλος: Η πίεση της αντιπολίτευσης έφερε τις 100 δόσεις στη ΔΕΥΑΚ

Ανακοίνωση – απάντηση του «Τόπου της ζωής μας» στις δηλώσεις του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Καβάλας για το νέο μέτρο διευκόλυνσης των οφειλετών της

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολου Χρόνη αναφορικά με την απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης να προχωρήσει στο μέτρο των 100 δόσεων στους οφειλέτες της, προκάλεσαν την αντίδραση του συνδυασμού του Μάκη Παπαδόπουλου. Ο «Τόπος της ζωής μας» επισημαίνει ότι στην ουσία οι πιέσεις της αντιπολίτευσης ήταν αυτές που έφεραν αυτή την εξέλιξη μιας και η διοίκηση ήταν απρόθυμη να διευκολύνει περισσότερο τους πολίτες.

«Παραπλανητικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΚ»

«Οι παραπλανητικές δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Απόστολου Χρόνη μάς υποχρεώνουν να δώσουμε ορισμένες διευκρινίσεις:

  • Η πρόσφατη εσωτερική ρύθμιση της ΔΕΥΑΚ για 100 δόσεις αποφασίστηκε μετά από επιμονή της παράταξής μας και μετά από πρόταση που καταθέσαμε μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τον Ν.4611-2019 για τις 100 δόσεις, που έδινε ευνοϊκότερες διευκολύνσεις στους δημότες, και είναι γενικά απρόθυμοι να διευκολύνουν περισσότερο τους δημότες.
  • Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέσαμε ως παράταξη βελτιωμένη πρόταση για την εσωτερική ρύθμιση των 100 δόσεων.

Προτείναμε:

  • κλιμακούμενη ελάχιστη δόση με αφετηρία τα 10 ευρώ (αντί για 30 ευρώ)
  • καμία χρέωση για την επικαιροποίηση των στοιχείων των δημοτών (η διοίκηση του Δήμου επιμένει να χρεώνει 100 ευρώ)
  • 2 μήνες περιθώριο για ένταξη στη ρύθμιση (αντί για έναν μήνα)
  • εξαίρεση των δημόσιων οργανισμών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ώστε να αναγκαστούν να πληρώνουν.

Η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να δεχτεί την βελτιωμένη πρότασή μας.

  • Επίσης, έχουμε προτείνει η εγγύηση κατανάλωσης νερού να μειωθεί οριστικά στα 30 ευρώ, να αφορά αποκλειστικά τις νέες συνδέσεις και να μην συνδέεται με την επικαιροποίηση στοιχείων σε υφιστάμενες συνδέσεις. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κρατάνε την εγγύηση στα 100 ευρώ, με δική τους απόφαση.
  • Επειδή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επιμένει να παραπλανεί, διευκρινίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2019 απορρίψαμε την απόφαση της ΔΕΥΑΚ να χρεώνει τους παλιούς καταναλωτές με 30 ευρώ για επικαιροποίηση στοιχείων.

Είμαστε ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί συστηματικά η διοίκηση του Δήμου.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των δημοτών και θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε τους δημότες να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις τους».