Δικαίωση Μακάριου Λαζαρίδη δια στόματος του αρμόδιου υπουργού για τη μονάδα αιμοκάθαρσης στη Θάσο

Η αναφορά του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη στη μονάδα αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Πρίνου σε Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση και τα όσα είχε αναφέρει στο παρελθόν ο βουλευτής της Καβάλας με τη ΝΔ

Οι επίμονες πιέσεις του βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριου Λαζαρίδη για την ανάγκη δημιουργίας μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο, δείχνουν να φέρνουν αποτέλεσμα.

Είναι ένα από τα θέματα που από την πρώτη στιγμή είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στις επαφές του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το οποίο, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του αρμοδίου υφυπουργού, Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα ικανοποιηθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας πριν λίγες ημέρες σε Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση, ο κ. Κοντοζαμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Φροντίζουμε επισταμένως για την αιμοκάθαρση σε απομακρυσμένες περιοχές και ειδικά σε Κέντρα Υγείας όπου δεν μπορούν να λειτουργήσουν τέτοιες μονάδες για να εξυπηρετηθούν πολίτες άγονων και απομακρυσμένων νησιών, όπως η Θάσος, η Πάρος και η Εύβοια».

Το γεγονός ότι ο κ. Κοντοζαμάνης βάζει ως προτεραιότητα το νησί της Θάσου, δικαιώνει την πρωτοβουλία που πρώτος έχει αναλάβει από το 2018 ο κ. Λαζαρίδης για τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου.
Ειδική αναφορά στο πρόβλημα της έλλειψης μονάδας αιμοκάθαρσης στη Θάσο, καθώς φυσικά και στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, είχε κάνει ο κ. Λαζαρίδης και από το βήμα της Βουλής τον περασμένο Οκτώβριο.

«Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα της υγείας που μας κληροδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δυστυχώς και στην Καβάλα υπάρχουν πολλά για να διορθώσουμε. Η υποστελέχωση είναι πρόδηλη στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου Θάσου. Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Παραλίας Οφρυνίου στην ουσία δεν λειτουργεί, την ώρα που είναι αναγκαία η δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στη Θάσο», είχε τονίσει τότε ο κ. Λαζαρίδης.