Η Λεκάνη και το Οφρύνιο στη Βουλή από τον Μακάριο [βίντεο]

Αναφορές του βουλευτή Καβάλας στα δύο χωριά του νομού Καβάλας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Ασφαλιστικό

Αναφορές στη Λεκάνη και το Οφρύνιο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η ομιλία του Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης, σε σημείο της τοποθέτησής του, ανέφερε ότι η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, «αποκαθιστά τη δικαιοσύνη και θα μου δώσει τη δυνατότητα να επισκεφθώ τους αγρότες στη Λεκάνη Καβάλας και να τους πω ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μπορεί κάποιος βουλευτής να φέρει καλά μαντάτα για τις συντάξεις των συμπολιτών του. Θα τους πω ότι πλέον αντιμετωπίζονται με την αρμόζουσα ευαισθησία και υπευθυνότητα, καθώς εντάσσονται σε ένα ειδικό ευνοϊκό και προστατευτικό πλαίσιο μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών».

Στη συνέχεια, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επιτρέψτε μου να το πω αγοραία όπως συζητιέται στα καφενεία, στο Οφρύνιο της Καβάλας. Με αυτό το ασφαλιστικό σύστημα και σε συνδυασμό με τις φοροελαφρύνσεις σταματάει το κράτος να είναι συνέταιρος του αγρότη και του ελεύθερου επαγγελματία. Αντίθετα, αρχίζει επιτέλους να γίνεται το στήριγμά του και να τον αφήνει να κάνει αυτό που ξέρει  καλύτερα: τη δουλειά του».