Ο Μάκης Παπαδόπουλος καλεί τον Δήμο Καβάλας να προετοιμαστεί για τον κορονοϊό

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Ο Τόπος της ζωής μας» με προτροπή προς τη διοίκηση να υλοποιήσει μέτρα για την προετοιμασία και τη θωράκιση των δημοτικών υπηρεσιών και των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δομών

Να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μέτρα για την προετοιμασία και τη θωράκιση των δημοτικών υπηρεσιών και των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δομών για την πιθανή έλευση του κοροναϊού στην Καβάλα ζητάει ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Ο επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» προτείνει μια σειρά από μέτρα ανάμεσα στα οποία και η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί σωστά και ψύχραιμα η κρίση.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο Τόπος της ζωής μας»

«Αναγκαία η προετοιμασία του Δήμου Καβάλας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορονοϊού»

«Ενόψει των μέτρων που λαμβάνουν οι κρατικές υπηρεσίες για την πρόληψη και την υπεύθυνη αντιμετώπιση του κορονοϊού, καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μέτρα για την προετοιμασία και τη θωράκιση των δημοτικών υπηρεσιών και των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δομών, αλλά και για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση και προστασία των δημοτών.

Ενδεικτικά προτείνουμε:

  1. Άμεση σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, με βάση και τα όσα ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 42/2020, που εκδόθηκε στις 25 Φεβρουαρίου.
  2. Άμεση παραγωγή και διανομή ειδικού ενημερωτικού οδηγού σε δημοτικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικές δομές και δομές κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας του Δήμου (βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία κ.ά.) και λοιπούς δημόσιους χώρους συνάθροισης, καθώς και διάθεση του οδηγού από τα ηλεκτρονικά εργαλεία του Δήμου.
  3. Προμήθεια και διανομή υγειονομικού υλικού (είδη καθαριότητας, απολυμαντικά χεριών κ.ά.) σε όλες τις υπηρεσίες και δομές του Δήμου.
  4. Αξιοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης δημότη 2513-500-000 για παροχή πληροφόρησης, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ).
  5. Διενέργεια προληπτικών ελέγχων, σε δομές και χώρους όπου συχνάζουν άτομα από ευπαθείς ομάδες, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
  6. Διοργάνωση και υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς.

Ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, μέσω της οποίας μπορούμε να πετύχουμε τη σωστή και ψύχραιμη αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή».