Μακάριος Λαζαρίδης: Η Ελλάδα δέχεται “ασύμμετρο” πόλεμο από τον Ερντογάν και θα τον κερδίσει

Τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

«Είναι ξεκάθαρο ότι μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία και ειδικά μετά την ήττα του στο Ιντλίμπ, η Ελλάδα δέχεται έναν “ασύμμετρο πόλεμο”, τον οποίο -δεν έχω αμφιβολία- ότι στο τέλος θα τον κερδίσει». Αυτό τόνισε το πρωί της Κυριακής 1 Μαρτίου 2020 ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τοn δημοσιογράφο κ. Γ. Αυτιά.

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε «σημαντικό το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι, έστω με σημαντική καθυστέρηση, κατάλαβαν πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά σύνορα» και επισήμανε: «Είναι πλέον σαφές το μήνυμα της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “δεν περνάτε από την Ελλάδα” και έχουν καταλάβει επίσης τόσο η Τουρκία όσο και η Ευρώπη ότι η χώρα μας δεν είναι πλέον “ξέφραγο αμπέλι”».

Παράλληλα, υπενθύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε ταχθεί κατά της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, σημειώνοντας: «Τρομάζω, σκεπτόμενος τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν δεν υπήρχε αυτός ο φράχτης στα σύνορά μας με την Τουρκία, που πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ».