«Μέτωπο» Μακάριου-Αντωνιάδη για το χαμένο «Πρόγραμμα της Παναγίας»

Σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας παρουσία των συνεργατών του Δήμου Καβάλας που «έτρεξαν» το Πρόγραμμα και του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παναγίας

Πρωτοβουλία για την ανεύρεση κονδυλίων μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την αναβάθμιση της συνοικίας της Παναγίας ανέλαβαν από κοινού ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης.




Στο πλαίσιο αυτό, συγκάλεσαν σύσκεψη στο γραφείο του κ. Αντωνιάδη στην οποία συμμετείχαν οι κυρίες Έλενα Σαμουρκασίδου και Ιώ Χατζηβαρύτη, οι οποίες «έτρεξαν» το πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας το οποίο απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο» Φώτης Λαζαρίδης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής διεμήνυσε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διορθωθεί η «λαθεμένη και τραγική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας», να απορρίψει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης, ύψους πάνω από 4.000.000 ευρώ, για την υλοποίηση σημαντικών έργων στη χερσόνησο της Παναγίας, προς όφελος των κατοίκων της, αλλά και συνολικά της Καβάλας.

Πρόγραμμα, που σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην ημερίδα για την Παναγία στις 16 Φεβρουαρίου 2019, από δημοτικές παρατάξεις που τελικά καταψήφισαν το πρόγραμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, τις επόμενες μέρες, μαζί με τον κ. Αντωνιάδη και τις υπεύθυνες του αρχικού προγράμματος, θα επισκεφθούν τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, «ούτως ώστε να εξετάσουμε τους τρόπους ανεύρεσης κονδυλίων από το ΠΕΠ για την αναβάθμιση της Παναγίας».

Κλείνοντας, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα μπορέσουμε τελικά να προσδώσουμε την αξία που αρμόζει σε αυτή την ιστορική συνοικία της Καβάλας».