Νέες αναπνευστικές συσκευές στο Νοσοκομείο, με παρέμβαση Μακάριου Λαζαρίδη

100 συσκευές οξυγονοθεραπείας, 3 αναπνευστήρες όγκου πίεσης και 20 συσκευές τύπου διπλής θετικής πίεσης και εφεδρικής αναπνευστικής συχνότητας από την εταιρεία VIOBREATH OE για όσο χρειαστεί στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Νέες αναπνευστικές συσκευές αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη.

Συγκεκριμένα, μετά από τις σχετικές επαφές του κ. Λαζαρίδη με την εταιρεία VIOBREATH O.E. του Βάιου Βαϊδούλη, η οποία έχει ως έδρα την Καβάλα και αντικείμενο την εισαγωγή και διάθεση στην Ελληνική αγορά αναπνευστικών συσκευών, αποφασίστηκε η δωρεάν διάθεση προς το Νοσοκομείο για τις πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν από τον κορoνοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι στη διάθεση του ΓΝ Καβάλας, 100 συσκευές οξυγονοθεραπείας (Συμπυκνωτές Οξυγόνου), 3 αναπνευστήρες όγκου πίεσης και 20 συσκευές τύπου BI PAP ST (συσκευές διπλής θετικής πίεσης και εφεδρικής αναπνευστικής συχνότητας).

Οι ανωτέρω συσκευές, με δεδομένη και την κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε λόγω του κορoνοϊού, θα παραμείνουν προς χρήση από το  Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για όσο χρονικό διάστημα κριθεί  απαραίτητο από τους γιατρούς και τη Διοίκηση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το Νοσοκομείο δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν βλάβες οι οποίες πιθανόν να προκληθούν κατά τη διάρκεια της χρήσης των συσκευών, αφού το κόστος των βλαβών το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η εταιρεία.

Το Νοσοκομείο θα πρέπει να φροντίσει μόνο για τα αναλώσιμα των συσκευών, τα οποία υπάρχουν ήδη στις αποθήκες των νοσοκομείων, δεν είναι ειδικά υλικά και, για λόγους διαφάνειας, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα αγοραστούν από την προαναφερόμενη εταιρεία.

Ήδη, η εταιρεία απέστειλε σχετική ενημερωτική επιστολή προς τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, την οποία κοινοποίησε στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη, γνωστοποιώντας την πρόθεσή της μετά από την παρότρυνση του κ. Λαζαρίδη.