Οργισμένη διάψευση Παναγιωτόπουλου για «πέρασμα» τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα!

Δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο KAVALA POST: «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα, θα ακολουθήσουν μηνύσεις»!

Σάλο έχει προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο η είδηση ότι στο πλαίσιο μιας συνολικά προκλητικής δραστηριότητας τουρκικών αεροσκαφών ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2020 ένα τουρκικό μαχητικό αεροπλάνο τύπου F-16 «έφτασε» μέχρι την Καβάλα, πετώντας ουσιαστικά πάνω από την πόλη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την παραπάνω «είδηση» μετέδωσαν τόσο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όσο και η ΕΡΤ και, στη συνέχεια, αναπαρήγαγε το σύνολο σχεδόν του ηλεκτρονικού Τύπου.

Σε επικοινωνία που είχε το KAVALA POST με τον Καβαλιώτη υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο ίδιος εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος από τη διασπορά αυτής της είδησης την οποία και χαρακτήρισε -σε υψηλούς τόνους- παντελώς ανυπόστατη και ψευδή.




Η οργισμένη διάψευση Παναγιωτόπουλου είχε επίσης αναφορά και σε επικείμενες μηνύσεις που πρόκειται να κατατεθούν, αφού πρώτα αναζητηθεί η πηγή της διασποράς μιας είδησης που, σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση τουρκικό αεροσκάφος να εισχωρήσει στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στα νησιά μας, εδώ και χρόνια, πραγματοποιούνται υπερπτήσεις, όντως. Αλλά δεν ηπειρωτική Ελλάδα, όχι! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση»!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε, τέλος, λόγο για «αθλιότητα», συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης. Όσοι την αναπαράγουν καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε»!

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέβασε και σχετική δήλωση στον λογαριασμό του στο facebook: