Θόδωρος Μουριάδης: Δεν είναι στη δικαιοδοσία των δημάρχων να απαγορεύουν τις λαϊκές αγορές [βίντεο]

Πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στον δήμο Καβάλας-Τι είπε ο δήμαρχος για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού-Δεν θα έρθουν ξένες μουσικές μπάντες στο COSMOPOLIS-Καμία διακοπή νερού αν κάποιος δεν έχεις πληρώσει τον λογαριασμό

Την πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2020 ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κάνοντας λόγο για μια νέα εποχή τόσο αναφορικά με την καθημερινότητά μας όσο και με την επικοινωνία των ανθρώπων.

Ο κ. Μουριάδης, αφού ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους του δήμου για την αυταπάρνηση και τη συνέπεια την οποία δείχνουν αυτές τις δύσκολες ώρες, αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία έχει λάβει ο δήμος την εν λόγω περίοδο τόσο αναφορικά με τη λειτουργία του όσο και με τις υπηρεσίες του οι οποίες άπτονται των δημοτών (διαβάστε εδώ αναλυτικά τα μέτρα).

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καβάλας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία των δημάρχων η απαγόρευση λειτουργίας των λαϊκών αγορών και ως εκ τούτου, η λαϊκή αγορά του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2020 θα διεξαχθεί στην πόλη της Καβάλας, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας τα οποία προβλέπονται.

Επίσης, ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, με το «καινούριο» νέο να είναι ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα γίνει μόνο η κεντρική, τετραήμερη εκδήλωση του COSMOLOPIS, χωρίς, όμως, την παρουσία ξένων μουσικών σχημάτων, ενώ δεν υπάρχει ακόμη κάποιο νεώτερο σχετικά με το πώς θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Φιλίππων, καθώς το θέμα άπτεται των θιάσων.

Ο δήμαρχος Καβάλας σημείωσε, επίσης, ότι εν μέσω αυτής της κρίσης, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους ιδιώτες χρωστάει ο δήμος, καθώς και στην κοινωνική πολιτική, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα κοπεί η υδροδότηση σε όσους δημότες αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Επιπλέον, πληροφόρησε ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου μειώνονται τα έσοδα του δήμου κατά μισό εκατομμύριο, ενώ δήλωσε ότι θα αναπροσαρμοστούν οι προτεραιότητες και οι στοχεύσεις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη διαδικτυακή συνέντευξη