ΚΙΝΑΛ Καβάλας: Οι βουλευτές της ΝΔ να αφήσουν την αυτοπροβολή τους και να φροντίσουν για τους συμπολίτες μας

Η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος κάνει λόγο για «ύποπτα και ιδεοληπτικά μέτρα» στα εργασιακά με αφορμή τον κορονοϊό και καταγγέλλει «εκ του πλαγίου» μειώσεις μισθών

Να μη μείνει πίσω κανείς, «να μη στερηθεί το μέλλον του», με το τέλος της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ζητά το Κίνημα Αλλαγής Καβάλας και τονίζει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία οικονομικά μέτρα από την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος υπογραμμίζει ότι οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις και κινήσεις της Πολιτείας σε ό,τι αφορά κυρίως τα εργασιακά είναι «ολοφάνερα προς εσφαλμένη κατεύθυνση» και επαναλαμβάνει την πάγια θέση «να μην αδικηθεί κανείς».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ΝΕ Καβάλας του ΚΙΝΑΛ:

«Ως Κίνημα Αλλαγής τονίσαμε από την πρώτη στιγμή πως θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια μετριασμού και καταπολέμησης του κορονοϊού. Χωρίς αμφιβολία, όσα ζούμε είναι πρωτοφανή και πρωτόγνωρα.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, τα Σώματα Ασφαλείας, οι υπάλληλοι των Supermarket, οι φαρμακοποιοί και όσοι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού, αξίζουν τον απεριόριστο σεβασμό μας.

Εξέχοντα ρόλο διαδραματίζει και η πλειοψηφία όλων των πολιτών και φυσικά των Καβαλιωτών, οι οποίοι με αίσθημα κοινωνικής  ευθύνης και πειθαρχώντας στα μέτρα αυτοπεριορισμού συμβάλλουν στη μείωση της μετάδοσης της νόσου.

Εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, Αγρότες, Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Αυτοπασχολούμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι και Επιχειρηματίες αποτελούν πρότυπο αφοσίωσης και θυσίας για το συλλογικό καλό.

Η κυβέρνηση οφείλει να υπηρετεί και όλους αυτούς και να λάβει τα αναγκαία οικονομικά μέτρα ώστε όταν τελειώσει αισίως και αυτή η περιπέτεια, κανείς να μην μείνει πίσω, κανείς να μην στερηθεί το μέλλον του.

Ο πρόσφατος εμπαιγμός των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων με την εξαίρεσή τους από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, παρά τις σημερινές εξαγγελίες του κ. Βρούτση και η ανασφάλεια που έχουν προκαλέσει τα ύποπτα, ως ιδεοληπτικά, μέτρα στον τομέα των εργασιακών, όπως αυτό της εκ περιτροπής εργασίας με προσωπικό ασφαλείας και εκ του πλαγίου μείωση μισθών είναι ολοφάνερα προς εσφαλμένη κατεύθυνση.

Ως Κίνημα Αλλαγής ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή να μην εξαιρεθεί κανείς, να μην αδικηθεί κανείς αλλά δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε.

Καλούμε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αφήσουν κατά μέρος την ατέρμονη αυτοπροβολή τους, να  αφουγκραστούν επιτέλους τα προβλήματα των συμπολιτών τους και να εργαστούν για την επίλυσή τους.

Πριν να είναι αργά».

ΝΕ Κινήματος Αλλαγής Καβάλας