ΚΙΝΑΛ Καβάλας σε τοπική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Αφήστε τη μάχη του λαϊκισμού και ασχοληθείτε με σοβαρά θέματα

Η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος εκφράζει «κραυγή αγωνίας» για όσα πρέπει να γίνουν -και δεν γίνονται- για τη «θωράκιση» του ΕΣΥ και της Οικονομίας

Ημάχη για να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η Οικονομία «δεν είναι μάχη εντυπώσεων» και «δεν κερδίζεται με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», σημειώνει δηκτικά το Κίνημα Αλλαγής Καβάλας «φωτογραφίζοντας» ευθέως τους βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος κάνει λόγο για «μάχη του λαϊκισμού» που μαίνεται, τη στιγμή που παραμένουν άλυτα μια σειρά προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την πανδημία του κορονοϊού και αφορούν τόσο στην «οχύρωση» του ΕΣΥ όσο και της Οικονομίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΚΙΝΑΛ Καβάλας.

Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας…

«Όσο μαίνεται η μάχη του λαϊκισμού ανάμεσα σε μερίδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για το ποιος θα προβάλλει καλύτερα τη φημολογούμενη μείωση της βουλευτικής του αποζημίωσης, καλό θα ήταν κάποιος να ασχοληθεί και με τα σοβαρά θέματα, για τα οποία εδώ και καιρό εκφράσαμε κραυγή αγωνίας.

  • Συνεχίζεται η άρνηση της Κυβέρνησης να εντάξει τους υγειονομικούς του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων με τα voucher τηλεκατάρτισης (και δίνονται υποσχέσεις για τον Μάιο).
  • Τα μέτρα της Κυβέρνησης και των Τραπεζών δεν καλύπτουν δανειολήπτες που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.
  • Φθάνουμε στον Απρίλιο και η Κυβέρνηση ακόμη αρνείται κατά απαράδεκτο τρόπο την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της Α΄ κατοικίας.
  • Ο πρωτογενής τομέας παραμένει ως ο φτωχός συγγενής, καθώς τα εξαγγελθέντα 150 εκ. ευρώ, ούτε καν ασπιρίνη δεν αποτελούν στην πρωτοφανή δοκιμασία που βιώνει.
  • Δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόβλεψη για τα μείζονα προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε από καιρό καταθέσει τις προτάσεις μας για κάθε ένα ζήτημα ξεχωριστά.

Δυστυχώς, οι αντιπρόσωποι της Καβάλας στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έχουν αντιληφθεί πως η μάχη για να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η Οικονομία δεν είναι μάχη εντυπώσεων και δεν κερδίζεται με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».