Μακάριος Λαζαρίδης: Προχωράμε την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πρίνου

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ επιβεβαιώνεται και επίσημα από την κυβέρνηση η ανάγκη εκτέλεσης του έργου, προϋπολογισμού 309.545,79 ευρώ και εγκρίνεται η ένταξή του στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020. Με την εξέλιξη αυτή και εν μέσω της πανδημίας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη τις εξαγγελίες της για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Συγκεκριμένα, μετά τις αλλεπάλληλες επαφές που είχε ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, με την τοπική κοινωνία της Θάσου, το διευθυντή του Κέντρου Υγείας, Θ. Αγγελόπουλο, τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Μακεδονίας-Θράκης, Δ. Τσαλικάκη, τον Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας, Β. Κικίλια και Β. Κοντοζαμάνη αντίστοιχα, με σημερινό έγγραφό της προς το Υπουργείο, η Υγειονομική Περιφέρεια υπογραμμίζει την ανάγκη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 309.545,79 ευρώ και ζητά την άμεση δρομολόγησή του.

Ουσιαστικά, με αυτήν την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του έργου στο Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 2014-2020 και ακολούθως την πραγματοποίησή του, αφού προηγουμένως εγκριθεί και τυπικά από το Υπουργείο Υγείας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το σχετικό έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο κ. Τσαλικάκης, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Επιβεβαιώνουμε την ανάγκη εκτέλεσης του αναφερόμενου έργου για το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, προϋπολογισμού 309.545,79 ευρώ, συμφωνούμε με την υποβολή ένταξης στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και παρακαλούμε για την έγκριση σκοπιμότητας του έργου, με σκοπό την υλοποίησή του από το Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».