Μακάριος Λαζαρίδης: Μετά την πανδημία σε συνάντηση με τον κ. Βορίδη θα αναζητήσουμε λύση για τα σπαράγγια

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία προς τους παραγωγούς του Νέστου για το πρόβλημα το οποίο έχει ανακύψει με τα σπαράγγια σε σχέση με την υγειονομική κρίση

Τη διαβεβαίωση ότι μόλις λήξει η ισχύς των περιοριστικών μέτρων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη, προκειμένου να αναζητηθεί λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει έδωσε ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης σε Ομάδες Παραγωγών Φρούτων και Λαχανικών της Επαρχίας Νέστου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επιστολή προς τον κ. Βορίδη την οποία του κοινοποίησε ο εκπρόσωπος των Ομάδων κ. Σαραντίδης, ο κ. Λαζαρίδης κάνει γνωστό ότι επικοινώνησε με τον υπουργό με τον οποίο συζήτησε εκτενώς τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς, δίνοντας έμφαση στο πρόβλημα της συγκομιδής των σπαραγγιών εν μέσω της πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης στην απαντητική του επιστολή, την οποία  κοινοποίησε και στον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου, πέρα από την κατανόηση που του εξέφρασε ο κ. Βορίδης, εκείνο το οποίο συμφώνησαν είναι ότι «με την άρση των περιοριστικών μέτρων θα κανονίσουμε συνάντηση στην Αθήνα, προκειμένου από κοινού και εκ του σύνεγγυς να αναζητήσουμε την επίλυση του προβλήματος για το 2018, αλλά και για το τρέχον έτος».

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει απευθυνόμενος στις Ομάδες Παραγωγών, «θα ήθελα από την πλευρά μου να σας διαβεβαιώσω ότι παραμένω στη διάθεσή σας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τόσο τα τρέχοντα, αλλά και όποια άλλα ζητήματα ανακύψουν από εδώ και στο εξής».

Υπογραμμίζει δε το γεγονός ότι «η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει και θα συνεχίσει να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βγούμε γρηγορότερα από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, αλλά και να χτίσουμε από κοινού μία ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική για την επόμενη μέρα».

Η επιστολή του Μακάριου Λαζαρίδη στου παραγωγούς

Αγαπητέ κ. Σαραντίδη,

Κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την κοινοποίηση της επιστολής σας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, αναφορικά με το ζήτημα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες παραγωγών σπαραγγιού λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Πράγματι, με τα προβλήματα που θέτετε στην επιστολή σας και τα οποία είναι σε γνώση μου, γίνεται απολύτως κατανοητό ότι οι συνέπειες της κρίσης είναι πολυεπίπεδες και επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων στην εσωτερική και εξωτερική αγορά.

Για τον λόγο αυτό έχω ήδη επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη με τον οποίο συζητήσαμε εκτενώς το ζήτημα. Πέρα από την κατανόηση που μου εξέφρασε, εκείνο το οποίο συμφωνήσαμε είναι ότι με την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας θα κανονίσουμε συνάντηση στην Αθήνα με τις ομάδες παραγωγών και τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου, προκειμένου από κοινού και εκ του σύνεγγυς να αναζητήσουμε την επίλυση του προβλήματος με τα σπαράγγια για το 2018, αλλά και για το τρέχον έτος.

Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα από την πλευρά μου να σας διαβεβαιώσω ότι παραμένω στη διάθεσή σας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τόσο τα τρέχοντα αλλά και όποια άλλα ζητήματα ανακύψουν από εδώ και στο εξής.

Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει και θα συνεχίσει να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βγούμε γρηγορότερα από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, αλλά και να χτίσουμε από κοινού μία ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική για την επόμενη μέρα.

Μένουμε σπίτι.

Με εκτίμηση,
Μακάριος Β. Λαζαρίδης